Home / Recomandări zi de zi / Mureș: Mijloacele de transport pentru elevi, la control!

Mureș: Mijloacele de transport pentru elevi, la control!

Distribuie

Polițiștii mureşeni au efectuat, în perioada 10-11 mai, în judeţul Mureş, acţiuni de verificare a autovehiculelor care efectuează transport şcolar de elevi şi transport public de persoane, pe traseele aflate în proximitatea unităţilor de învăţământ.
Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, activităţile s-au desfăşurat în baza unui plan elaborat la nivelul Biroului Siguranţa Şcolară şi a vizat respectarea regulilor de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus, diminuarea riscului de victimizare rutieră a elevilor care se deplasează cu aceste mijloace de transport.
”Poliţistii au verificat modul de respectare a normelor rutiere în vigoare de către conducătorii auto ai mijloacelor de transport menţionate, precum şi legalitatea modului de desfăţurare a activităţii de transport. Au fost verificate peste 100 de autovehicule de transport scolar şi autovehicule de transport public de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 5 sancţiuni, în valoare de 290 de lei”, se menționează în comunicat.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au mai transmis că activităţile specifice vor continua în scopul consolidării climatului de siguranţă, în zona adiacentă şi în interiorul unităţilor de învăţământ.
”Recomandăm tuturor persoanelor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecţie. Scopul nostru nu este aplicarea de sancțiuni, ci ca toți să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, de aceea nu vom tolera nicio abatere de la lege. Suntem și vom fi prezenți în permanență la datorie și aplicam legea în litera și spiritul ei!”, se arată în comunicat.

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO Sânge pentru viață și un Moș pentru copii

Distribuie Zeci de persoane au donat sânge,în ziua de 24 noiembrie, iar cu tichetele de …