Home / Politic / Acordarea ajutoarelor de urgență reglementată de o lege nouă

Acordarea ajutoarelor de urgență reglementată de o lege nouă

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege elaborat de UDMR care clarifică reglementările pentru acordarea ajutoarelor de urgență din partea autorităților locale.

Legea adoptată miercuri, 12 mai, permite primăriilor să acorde ajutoare de urgență, din bugetul local, pe baza unei metodologii și criterii de eligibilitate aprobate prin hotărârea Consiliului Local, în bani sau în natură, persoanelor care se află în situații dificile provocate de calamități naturale, incendii, epidemii etc. sau pentru scăderea riscului de excluziune socială.

”Această modificare a fost necesară pentru a evita interpretările diferite, cele mai frecvente fiind divergențele dintre autoritățile publice locale și inspectorii Curții de Conturi”, a declarat Csép Éva Andrea, deputat UDMR de Mureș, după încheierea votului final. 

Deputatul Csép Éva Andrea, care deține și funcția de vicepreședinte al Comsiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, a explicat, într-o intervenție avută în plenul Parlamentului, că ”autoritățile locale sunt instituțiile care cunosc cel mai bine persoanele care se află în aceste situații și primarii au posibilitatea de a acorda ajutoarele de urgență conform metodologiei, prin care asigură sprijin celor aflați în situații de necesitate.”

Legea adoptată va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Isprava” unui mureșean beat și fără permis auto: a furat o mașină și a făcut accident!

Poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Sighişoara au intervenit miercuri, 16 iunie, la un accident produs …