Home / Recomandări zi de zi / Buget generos pentru programul ”Rabla Electrocasnice”

Buget generos pentru programul ”Rabla Electrocasnice”

Distribuie

Programul ”Rabla Electrocasnice” a demarat oficial în data de 14 mai 2021, la ora 10.00. Într-o conferință de presă susținută la Palatul Culturii din Târgu Mureș, la ora 11.00, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, venit într-o vizită oficială în județul Mureș, a afirmat că era necesar un astfel de program pentru a ajuta cetățenii să își schimbe aparatura electrocasnică învechită cu una nouă, mai puțin dăunătoare mediului.

Cu toate că proiectul demarase de scurt timp la momentul susținerii conferinței de presă, Tánczos Barna a furnizat informația cum că deja peste 8.000 de cetățeni se înscriseseră în program.

„Este o zi extrem de importantă pentru Ministerul Mediului și pentru Administrația Fondului pentru Mediu. Este ziua în care la ora 10 a pornit programul ”Rabla Electrocasnice”, un program care are menirea de a ajuta cetățenii să schimbe aparatura electrocasnică cu o aparatură modernă mai puțin poluantă, mai puțin consumatoare, o aparatură prin care fiecare gospodărie are grijă de mediul înconjurător”, a spus Tánczos Barna.

75 de milioane de lei pentru electrocasnice noi

Pentru anul acesta programul „Rabla Electrocasnic” are alocat un buget de 75 milioane de lei pentru schimbarea „parcului electrocasnic” al românilor.

„Vorbim despre un buget de 75 milioane de lei pentru acest program în 2021. Astăzi a început înscrierea beneficiarilor în program, o etapă preliminară solicitării voucherelor. Programul a fost testat și funcționează. Este un moment în care în sfârșit punem la dispoziția cetățenilor această posibilitate de a duce un aparat electrocasnic vechi în schimbul unuia nou și de a avea grijă și prin acest lucru de mediul înconjurător. Programul merge. Există un interes deosebit. În primele ore peste 8.000 de cetățeni și-au manifestat interesul pentru acest program. Sper să continue tot așa”, a declarat ministrul Mediului.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziție de istorie la Târgu Mureș, Jandarmeria Română 1850-2020

Distribuie Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.