Cetatea Sighișoara, ”bijuteria medievală a României” Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 405 Vizualizări

Cetatea Sighișoara, ”bijuteria medievală a României”

Una din cele mai vizitate destinaţii ale judeţului Mureş este Sighişoara, municipiu aflat la circa 53 de kilometri de municipiul Târgu-Mureş, în valea largă a Târnavei Mari. Farmecul Sighişoarei este cu atât mai mare cu cât numele îi este asociat cu fiul lui Vlad Dracul, domnitorul Vlad Ţepeş, supranumit şi Dracula. Totodată, aici are loc anual Festivalul Sighişoara Medievală, eveniment care reconstituie atmosfera medievală de odinioară şi care se bucură de prezenţa a mii de turişti din ţară şi de peste hotare.

Obiectiv ocrotit de UNESCO

Parte a patrimoniului universal UNESCO, Cetatea medievală din Sighişoara străjuieşte oraşul modern de pe Dealul Cetăţii, fiind singura cetate medievală locuită din Europa.

„Astăzi, vechea Cetate – cu turnuri semeţe şi ziduri sumbre dar ospitaliere, ce se înalţă vertical spre veacurile care vin, păstrând grijuliu între zidurile sale bătrâne case policrome descrise cu generozitate în filele cronicarilor, învechite de istoria vremurilor – este considerată a fi singura cetate medievală locuită în întregime din Europa. Parte a patrimoniului universal UNESCO, Cetatea medievală Sighişoara este un punct de atracţie pentru turişti din întreaga lume care vin să-i descopere farmecul descris în cronici şi recreat în timpurile moderne în cele mai neaşteptate moduri”, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Sighişoara, instituţie în cadrul căreia funcţionează şi un Centru de Informare Turistică, al cărui sediu se află în apropiere de Muzeul de Istorie (Turnul cu Ceas).

Obiective numeroase de vizitat

Turiştii aflaţi în căutare de informaţii pot afla, de pe site-ul Primăriei municipiului Sighişoara, www.sighisoara.org.ro, detalii despre obiectivele de interes aflate atât în Cetatea medievală, cât şi în Oraşul de Jos şi chiar în apropierea municipiului.

“Cele nouă turnuri ale cetăţii constituie interesante vestigii ale arhitecturii medievale: Turnul cu Ceas, Turnul Frânghierilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Tăbăcarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Fierarilor”, se precizează pe site-ul www.sighisoara.org.ro.

Alături de turnuri, turiştii au posibilitatea să viziteze şi alte obiective, cum ar fi Biserica din Deal, Biserica Mănăstirii, Biserica Romano-Catolică „Sfântul Iosif”, Piaţa Cetăţii, Scara Şcolarilor, Cimitirul din Deal, Casa Veneţiană, Casa Vlad Dracul, Palatul Comitatului, Casa cu Cerbi, Casa Cronicarului Georgius Krauss, Poarta Torle, Scara Acoperită şi nu în ultimul rând Toboşarul Cetăţii, personaj nelipsit de la evenimentele majore ale Cetăţii.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE