Home / Administratie / Contract de concesiune prelungit la Luduș

Contract de concesiune prelungit la Luduș

Distribuie

În anul 2010, Consiliul Local Luduș a decis prin hotărârea Consiliului Local nr. 255 din 21 decembrie concesionarea unui teren în suprafață de 965 de metri pătrați, aparținând domeniului privat al Unității Administrativ Teritoriale, în favoarea SC Poli Izo Construct SRL Luduș, teren situat în strada 1 Mai. Termenul de folosință a fost stabilit pentru zece ani, cu începere din 20 aprilie 2011, până la data de 20 aprilie 2021.

În ziua de 13 ianuarie 2021, Molnar Eugen, administratorul firmei, a solicitat Primăriei orașului Luduș, prelungirea contractului de concesiune nr. 177 din 20 aprilie 2011.

Având în vedere prevederile articolului 2, alineatul (3) din contractul de concesiune amintit: „Contractul de concesiune poate fi prelungit la cererea scrisă a concesionarului, înregistrată înainte de expirarea duratei contractului, prin act adițional, pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa inițială” și articolului 108, litera „b” din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Consiliile Locale și Consiliile Județene hotărăsc, în condițiile prevăzute în partea a V-a a prezentului cod, ca bunurile ce aparțin domeniului public sau privat, local sau județean, după caz, să fie: a) date în administrarea instituțiilor publice și regiilor autonome din subordinea unității administrativ-teritoriale care le are în proprietate; b) concesionate; c) închiriate; d) date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică; e) valorificate prin alte modalități prevăzute de lege”.

Având în vedere Raportul de specialitate întocmit de Gabriela Fleșar de la compartimentul Domeniu Public și aprobat de Șeful Serviciului IADP, Anca Năsăudean, precum și Raportul de aprobare al primarului Cristian Moldovan, consilierii locali au aprobat în unanimitate prelungirea, pe o perioadă de 5 ani, a contractului de concesiune nr. 177 din 20 aprilie 2011, încheiat între Primăria orașului și SC Poli Izo Construct SRL Luduș, având ca obiect folosința terenului în suprafață de 965 de metri pătrați situat în strada 1 Mai.

Conform contractului de concesiune, redevența pentru anul 2011 a fost stabilită la 9.660 de lei, iar pentru anii următori, începând cu 2012, redevența se va actualiza anual, în funcție de indicele de inflație comunicat de Institutul Național de Statistică și de hotărârile Consiliului Local.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ChatVolt, asistent virtual lansat de Distribuție Energie Electrică România

Distribuie Distribuție Energie Electrică România, lider național în distribuția de energie electrică a lansat vineri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.