Home / Sport / Handbaliștii LPS, calificați la turneul final

Handbaliștii LPS, calificați la turneul final

Distribuie

În prima zi a turneului de hadbal a juniorilor 3 disputat în localitatea brașoveană Săcele formația LPS Târgu Mureș a învins cu 47-27 (15-8, 17-9, 15-10) CSM Bacău. Este ultimul turneu al fazei a doua din cadrul grupei Valoare 1 a Campionatului Național, fază cunoscută și ca cea a grupelor semifinale. Deoarece numărul echipelor înscrise pentru prima fază a fost mai mic decât în edițiile precedente în faza a doua au fost alcătuite doar trei grupe Valoare. Astfel, pentru turneul final se califică alături de primele două clasate și două din cele trei ocupante ale locurilor 3. Echipele din grupa mureșenilor au reușit să strângă mai multe puncte decât în celelalte două, astfel încât este aproape sigur că din gupa care se încheie la Săcele vor intra în primele 8 trei din cele șase participante. Formația pregătită de Alina Muntean și Claudiu Cociș este virtual calificată înaintea ultimelor două partide, mai ales că ocupă locul secund, fiind devansată doar de CSU din Suceava, adversara din etapa a doua. Aceasta este și singura care a reușit să-i învingă pe mureșeni, în turneul precedent, disputat pe terenul formației moldovene.

Reguli diferite, restricții suplimentare

După jocul cu lidera grupei, formația mureșeană urmează să încheie turneul de la Săcele cu a doua echipă din Suceava, LPS. Acesta se anunță un joc practic fără emoții, dar cu o adversară care i-a făcut în turneul precedent să-și diminueze șansele de a ocupa primul loc în grupă, pierzând o repriză. De menționat, la juniori III sistemul de punctaj este diferit. În primul rând, se joacă 3 reprize de câte 20 de minute. Se primește 1 punct pentru fiecare repriză câștigată, 0.5 la egalitate pe repriză și încă 2 puncte pentru meciul câștigat (scor total). Așadar, într-un meci se pot obține maxim 5 puncte pe teren, la care se adaugă unul pentru respectarea criteriului de talie. Pe lângă aceste reguli aparte, regulamentul mai impune și altele, legate de așezarea în teren, cu primele două reprize în formule de 5 la 5, cu apărare în linie, apoi 6 la 6, doar ultima repriză este lăsată la latitudinea fiecărui antrenor.

În jocul cu CSM Bacău echipa mureșeană a evoluat cu următorul lot:

Adrian Friciu, Cătălin Haidu – portari, Alex Ilisei 13 goluri, Orbán Robert 9, Bogdan David Holircă 7, Răzvan Moldovan 6, Andrei Hârșan 3, Eduard Cojocaru 3, Vlad Ostace 2, Vass-Gáll Mario 1, Raul Șimon 1, Mátyás Denis 1, Kiss János 1, Alex Orban, Darius Băldean.

Egalată la puncte după primele meciuri ale etapei a doua de către Transilvania Brașov, mureșenii mai aveau avantajul rezultatelor directe față de aceștia. Au reușit însă un joc bun cu sucevenii și au fost la un pas de a recupera handicapul de 3 goluri după prima repriză. Au cedat la limită, 26-27, dar au obținut 1,5 puncte, cu 6-9, 10-8 și 10-10 scorul pe reprize. În ultima partidă mai au de apărat doar locul secund, o sarcină ușoară se pare.

Autorii golurilor în partida cu CSU din Suceava: Alex Ilisei 12, Orbán Robert 5, Eduard Cojocaru 4, Vlad Holircă 3, Andrei Hârșan 1, Răzvan Moldovan 1.

În ultima zi, duminică mai era de apărat doar locul secund, lucru la îndemâna lor. Au și reușit acest lucru, 43-30, câștigând toate cele trei reprize (10-7, 18-11, 15-12) cu LPS Suceava. Au înscris în acest ultim joc: Ilisei 13, Cojocaru 12, Holircă 8, Hârșan 5, Orbán R. 3, Vass-Gáll și Moldovan câte 1.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.