Home / Sanatate / Vaccinare din mașină și la Târgu Mureș?

Vaccinare din mașină și la Târgu Mureș?

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat joi, 13 mai, cu prilejul unei conferințe de presă, că autoritățile județene și cele din Târgu Mureș intenționează deschiderea unui drive-thru pentru vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, demers care depinde, în primul rând, de existența personalui medical calificat în acest sens.

”Am avut discuții și cu domnul primar Soós Zoltán și ieri și zilele trecute, intenționăm în zilele următoare, în colaborare și sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică, să deschidem și un drive-thru la Târgu Mureș și evident mai avem o țintă pe care dorim să o atingem și o vom atinge, aceea de a mobiliza caravanele mobile să fie prezente în mediul rural, acolo unde este mai greu accesul către populație”, a afirmat Mara Togănel.

”Am văzut că are trecere foarte bine în marile aglomerări comerciale de gen malluri, avem și în Târgu Mureș astfel de spații care cu siguranță vor răspunde pozitiv propunerii noastre și de a găzdui centre de vaccinare în incinta mallurilor, dar nu s-a concretizat tocmai din același motiv, la început numărul de doze care au intrat în județul Mureș, după care trebuie să înțelegem cu subiect și predicat că numărul de centre și de fluxuri depinde strict de personalul care trebuie să-l deservească”, a adăugat Mara Togănel.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vicepreședintele Executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans a discutat astăzi cu directorul general al Azomureș, Harri Kiiski, despre provocările acordului Green Deal pentru industria europeană a îngrășămintelor agricole

În cadrul întâlnirii desfășurate online, directorul general al Azomureș a adus în discuție două subiecte …