Home / Business / Borbély László, soluție pentru viitorul industriei textile

Borbély László, soluție pentru viitorul industriei textile

Distribuie

Industria textilă se numără printre cei mai mari poluatori, folosind cantităţi imense de resurse naturale şi producând tone de deşeuri zilnic, fiind nevoie de implicarea antreprenorilor şi a autorităţilor pentru a schimba această situaţie, a arătat, recent, consilierul de stat Borbély László, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, cu prilejul conferinţei internaţionale online ”Sustainable Fashion & Textiles”.
De asemenea, el a subliniat că acest sector are potenţialul de a deveni un reper în materie de economie circulară, dacă adoptă principiile sustenabilităţii.
”Industria textilă este responsabilă de 20% din poluarea apei şi de 10% din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivel mondial. Printr-o acţiune comună a antreprenorilor din domeniu şi prin implicarea autorităţilor publice acolo unde este nevoie, putem schimba aceste cifre. România are o tradiţie în industria textilă şi avem oportunitatea să rămânem un etalon în acest domeniu doar dacă ne vom adapta vremurilor şi vom aplica principiile sustenabilităţii şi ale economiei circulare. În tot acest demers, însă, este esenţială şi implicarea cetăţenilor. Sunt convins că astfel de evenimente în care promovăm moda sustenabilă vor face oamenii să se gândească mai mult la impactul pe care îl au hainele şi materialele textile pe care le achiziţionează”, a declarat Borbély László.
Acesta a mai vorbit, în cadrul conferinţei, despre faptul că cei implicaţi în industria textilă au o abordare foarte pozitivă în ceea ce priveşte reciclarea şi refolosirea deşeurilor, dar au nevoie de ajutor de la stat şi de la Uniunea Europeană. Borbély László şi-a exprimat speranţa că se vor putea obţine fonduri europene pentru utilaje sofisticate, necesare industriei textile şi, totodată, a evidenţiat importanţa educaţiei în acest domeniu.
În cadrul conferinţei, invitaţi din ţară şi străinătate au abordat subiecte cum ar fi impactul industriei modei asupra mediului, economia circulară şi noile obiceiuri de consum sau rolul cercetării în domeniul textilelor şi responsabilitate asumată pentru dezvoltare durabilă. De asemenea, s-a vorbit despre situaţia lucrătorilor din industria textilă, despre cum pot fi schimbate obiceiurile oamenilor referitoare la haine, dar şi cum se pot face paşi în direcţia reciclării şi refolosirii.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.