Home / Sanatate / RESPECT! Voluntari SMURD de nădejde, salvatori și în timpul liber!

RESPECT! Voluntari SMURD de nădejde, salvatori și în timpul liber!

Distribuie

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș a publicat luni, 17 mai, pe pagina de Facebook a instituției, un text prin intermediul căruia se transmite aprecierea către doi voluntari, care și-au demonstrat vocația de salvatori și în timpul liber.

”Sâmbătă, 15 mai, doi dintre voluntarii din pasiune care aparțin de ISU Mureș, au asistat la două incidente care necesitau imediat intervenția pentru acordarea primului ajutor calificat, aceștia nu au stat pe gânduri și au intervenit prompt și cu profesionalism după cum urmează:

– în jurul orei 07:20, voluntarul Haidu Szilard, în timp ce se deplasa din localitatea Sângeorgiu de Mureș spre municipiul Târgu Mureș, a surprins un accident rutier produs între două autoturisme. Szilard s-a oprit de îndată pe marginea drumului și a fugit la locul evenimentului, acesta a văzut că într-un autoturism există o victimă, a făcut rapid o evaluare primară și a constatat că aceasta prezenta traumatism de craniu frontal și durere la membrul inferior drept. Salvatorul din pasiune s-a întors la mașina lui, a luat trusa de prim ajutor în care avea un guler cervical, iar în timp ce se deplasa, pentru a câștiga timp, a sunat la numărul unic de urgență 112 și a transmis informații despre eveniment, solicitând sprijin. Până la sosirea ambulanței, Szilard a pansat victima, a aplicat gulerul cervical și a menținut victima în stare de bine.

– în jurul orei 20:20, voluntarul Carmen Gheorghiță, așteptând autobuzul în stația Matei Corvin din municipiul Târgu Mureș, a observat o persoană de sex masculin care a căzut pe trotuar și s-a lovit la cap. Carmen s-a deplasat spre locul incidentului, a făcut rapid o evaluare primară și a constat că victima este inconștientă, având un traumatism craniu cerebral la nivel temporal drept. Salvatorul din pasiune a sunat la numărul unic de urgență 112 și a cerut în sprijin ambulanța, pe urmă a oprit un autoturism aflat în trafic și i-a cerut în ajutor trusa medicală din dotare. În tot acest timp, Carmen îi măsura pulsul victimei, deoarece aceasta a fost inconștientă aproximativ cinci minute, iar cu ajutorul unor trecători, victima a fost întoarsă pe spate pentru a-i putea bandaja plaga cu pansamentul primit de la șoferul oprit din trafic. Până la sosirea echipajului de la ambulanță, pacientul era stabilizat și conștient.

Mulțumim dragi voluntari pentru implicarea și devotamentul de care dați dovadă față de vocația de salvator.

Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot binele pe care îl faceți.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.