Titlul cu numărul 30 pentru popicarele mureșene Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

Titlul cu numărul 30 pentru popicarele mureșene

Echipa feminină de popice CS Electromureș Romgaz Târgu Mureș își menține supremația la nivel național. Mureșencele și-au adjudecat un nou titlu de campioană a României în palmaresul clubului, al 30-lea.

Competiția desfășurată pe moderna arenă a Complexului Gheorgheni din Cluj-Napoca după același reguli stricte, cu jocuri programate la ore diferite și contra scor în ambele zile, a fost dominată de elevele antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef.

La sfârșitul primei zile de la turneul final formația mureșeană se instalase pe locul I, cu un total de 3410 popice doborâte, dar avantajul față de marea rivală, Conpet Petrolul Ploiești, era unul fragil, prahovencele reușind și ele un total de 3398 p.d., iar a treia clasată, Rapid București avea 3325 p.d. Pentru echipa mureșeană, formată în mare parte din junioare, au punctat în prima zi, în ordinea evoluției pe piste: Szabo Julia Emese 550 p.d, Jánosi Halmágyi Kriszta 536 p.d.,
Duka Tilda 590 p.d., Seres Bernadett 588 p.d., Maria Ciobanu 568 p.d. și Fekete Réka 578 p.d.

Încheiere în stil de mare campioană

Cu cele doar 12 „bețe” avantaj, lupta pentru titlu se anunța foarte dârză, probabil echilibrată. În consecință, antrenorii mureșeni au aliniat pentru a doua zi o echipă cu cele mai în formă jucătoare. Alegerile s-au dovedit inspirate și, cu o excepție, toate componentele care au intrat pe piste au avut evoluții remarcabile, trei dintre ele trecând peste bariera celor 600 de popice.

Electromureș Romgaz a reușit astfel un rezultat de valoare internațională, 3496 p.d. și un total general de 6906 p.d., devansând Conpet Petrolul Ploiești cu peste 100 popici la total. Ploieștencele reușiseră și ele un rezultat superior primei zile, dar cu un singur popic,  cu 6797 p.d. la total (3398 p.d. + 3399 p.d.), față de cele 86 ale campioanelor. Bronzul l-a cucerit Rapid București, cu 6647 p.d. (3325 p.d. + 3322 p.d.)
Rezultatele celei de-a doua zile, tot în ordinea evoluției, au fost următoarele: Seres Bernadett 573 p.d., Maria Ciobanu 612 p.d.,
Duka Tilda 570 p.d., Budoi Noemi 616 p.d., Dan Monica 516 p.d. și Fekete Réka 609 p.d. Rezervele echipei au fost Roxana Bordianu, Szabo Julia Emese și Jánosi Halmágyi Kriszta.

În urma acestui rezultat CS Electromureș Romgaz și-a asigurat prezența la Cupa Mondială, competiție programată în perioada 6-9 octombrie 2021, în Croația, la Otocac.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE