Home / Slider / ”Marea relaxare” a venit cu amenzi în Mureș!

”Marea relaxare” a venit cu amenzi în Mureș!

În perioada 17-18 mai, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Mureș, poliţiştii mureșeni, împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în cadrul acţiunilor forțele de ordine au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 700 de locații, verificate

Astfel, au fost organizate 37 de acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

”În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 105 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Au fost verificate în total, peste 710 locaţii de interes, peste 1.540 de persoane și aproximativ 135 de mijloace de transport persoane”, se menționează în comunicat.

Activitățile de tip club – discotecă, interzise

Conform aceleiași surse, pentru abaterile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei, dintre care 15 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 5 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

”Facem precizarea că în această perioadă nu este permisă activitatea operatorilor economici de a desfășura activități tip club/ discotecă. De asemenea, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun”, au mai transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

1 comentariu

  1. Nistor Silviu

    Nu funcționează 🥵🥵🥵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului 2021. Hibrizi în premieră, de la Bayer CropScience

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …