Voleibalistele junioare, din nou în cursă pentru medalii Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 350 Vizualizări

Voleibalistele junioare, din nou în cursă pentru medalii

Ambele echipe de volei junioare ale CSU Medicina CNUE Târgu Mureș au ajuns în ultima fază a Campionatului Național, mai exact la turneele finale. Câștigătoare a ultimei ediții disputate, echipa de junioare I ia startul în turneul final astăzi, miercuri, 19 mai. Ediția din anul trecut nu s-a mai disputat din cauza pandemiei, campioana rămânând astfel cu jocurile din prima fază, cu victorii pe linie și fără set pierdut. În noua ediție mureșencele, cu antrenorul Stefan Paunović la timonă s-au calificat pentru faza grupelor semifinale din Grupa F, de doar 4 echipe (au fost 8 grupe, 4 cu 4 și 4 cu 3). În urma jocurilor disputate în perioada 7-9 mai în grupa semifinală IV de la Cluj, mureșencele au obținut alături de gazdele de la LPS biletele pentru turneul final. Acesta are loc până duminică, în sala Elite din București. Rolul de organizatoare îl are formația CSM București, iar celelalte trei echipe calificate sunt Dinamo, CTF Mihai I, ambele din Capitală și CSȘ Bacău. Meciurile se dispută în sistem turneu, „fiecare cu fiecare”, de miercuri până duminică. Criteriile de departajare sunt cele clasice: numărul punctelor, raportul seturilor și raportul punctelor câștigate-pierdute în cele cinci meciuri disputate de fiecare echipă, raporturile intrând în calcul în cazul egalității de puncte.

Formația mureșeană va debuta în compania echipei organizatoare, CSM București, în jocul de închidere al primei etape, miercuri, de la ora 17.00. Celelalte patru întâlniri ale campioanei en-titre vor avea loc în următoarea ordine: LPS Cluj (joi, ora 12.00), CTF Mihai I (vineri, ora 14.30), Dinamo (sâmbătă, ora 13.00) și CSȘ Bacău (duminică, ora 10.30).

Cadetele revin și ele în elită

Obișnuite și ele cu podiumurile naționale, junioarele II (Cadete) au lipsit în urmă cu doi ani pentru prima dată în ultimul cele puțin un deceniu de la turneul final (nici la această categorie nu s-au disputat anul trecut fazele superioare). Ele revin în acest sezon printre primele șase echipe ale campionatului (în foto). Sub comanda aceluiaș Stefan Paunović, cadetele au triumfat în prima fază într-o grupă cu 4 echipe. Apoi au fost gazdele turneului final disputat la sfârșitul săptămânii trecute în Sala Sporturilor. Au câștigat la pas grupa semifinală, învingând în minimum de seturi în jocurile cu CSȘ A. Iancu Ștei, LPS Bihorul Oradea și ACS Juvenil NT Brașov. La această categorie au fost 8 grupe și pentru ultima fază s-au calificat doar câștigătoarele grupelor. Pentru turneul final care va avea loc în perioada 26-30 mai s-au mai calificat, la fel ca și la junioare, aceleași trei echipe din București, CSM, Dinamo și CTF Mihai I, CSȘ Bega Timișoara și CSȘ Sighetu Marmației. Locul disputării acestui turneu final urmează a fi stabilit.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE