VIDEO: Cum se vor desfășura festivitățile de absolvire din această vară Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1141 Vizualizări

VIDEO: Cum se vor desfășura festivitățile de absolvire din această vară

Inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan, a oferit joi, 20 aprilie, mai multe informații cu privire la organizarea festivităților pentru absolvenții învățământului preuniversitar.

”Având în vedere ultima hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, și aici mă refer la articolul 1, aliniatul 1 din această hotărâre prevede faptul că se pot organiza festivități cu prezența de până la 500 de persoane în aer liber, în condițiile în care se păstrează toate măsurile de distanțare, dar și de protecție socială. Mă gândesc că unitățile de învățământ de nivel liceal, în care se școlarizează clase de a XII-a și a XIII-a, își gândesc aceste activități, astfel încât să respecte toate măsurile de siguranță și bineînțeles, legislația în vigoare. La nivelul Biroului Operativ din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, împreună cu colegii mei, inspectorii generali adjuncți Illés Ildikó și Berar Antoniu, am avut această discuție și am stabilit de comun acord să dăm posibilitatea conducerii unităților de învățământ, prin consiliile de administrație și prin comitetul părinților, să se ia decizia cea mai bună pentru fiecare unitate de învățământ, să găsească locația cea mai potrivită, iar acolo unde nu se poate organiza această festivitate în spațiu deschis, ea să se organizeze într-un spațiu închis doar cu respectarea numărului de persoane prevăzut de legislația în vigoare și cu toate aceste măsuri de distanțare”, a declarat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Recomandări pentru directori

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș a mai subliniat că toate festivitățile școlare vor fi organizate cu respectarea măsurilor de siguranță din punct de vedere epidemiologic.

”Bineînțeles că nu putem îngrădi această bucurie a elevilor, dar nu putem nici să riscăm ca prin nerespectarea acestor măsuri să apară situații de îmbolnăvire exact în preajma examenelor naționale. Suntem atenți și vom recomanda unităților de învățământ să respecte toate aceste măsuri de care am discutat. Acest lucru va veni către fiecare unitate de învățământ liceal în cursul săptămânii viitoare”, a conchis prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Diana CĂRBUREAN

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE