Voleibalistele junioare, la un set de podium Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

Voleibalistele junioare, la un set de podium

Echipa de volei junioare CSU Medicina CNUE Târgu Mureș se află la un pas de a obține o medalie la turneul final desfășurat în sala Elite din București. Mureșencele au cedat primul joc, 1-3 cu CSM București, organizatoarea turneului, după care au învins cu 3-0 LPS Cluj și cu 3-1 formația CTF Mihai I București (Rapid). Cele două victorii au făcut ca echipa mureșeană să fie foarte aproape de a obține o medalie, dar în ambele jocuri încheiate cu 3-1 s-a pierdut câte un set cu mare greutate în ceea ce privește locul ocupat pe podium. În jocul cu CSM București mureșencele au avut posibilitatea să se impună în setul 4, set care le putea aduce un punct și posibilitatea de a câștiga cu 3-2 întâlnirea. Au pornit mai greu în meci, cedând cu 18-25 primul set și, la mare luptă, 23-25 în al doilea. Atacurile în cele două seturi au fost deseori blocate de către bucureștence, dar au lăsat de dorit și preluările, îngreunând pregătirea atacurilor. Aceste aspecte s-au îmbunătăți pe parcurs, s-au impus cu 25-21 în al treilea act, după care au avut trei mingi de set în al patrulea. De la 24-21 n-au reușit să închidă setul și au cedat jocul fără punct.

Un nou set care poate cântări

În a doua etapă echipa pregătită de antrenorul Stefan Paunović a reușit să se impună fără emoții în fața clujencelor de la LPS. În afara finalurilor din seturile 1 și 3, când la 23 sau 24 de puncte intervenea relaxarea prematură care permitea adversarelor serii de 5-6 puncte, jocul a fost la discreția lor. Cele trei seturi au fost câștigate la 18, 15 și 19, și urma un nou test dificil, cel cu „feroviarele” de la Colegiul Tehnologic Feroviar. După un start echilibrat, mureșencele s-au desprins în primul set la 12-8, au fost însă egalate, dar s-au mobilizat și au încheiat setul după o serie de 7 puncte. Au slăbit ritmul abia la 24-14 și au încheiat setul la a patra minge, câștigând la 17. Al doilea a fost un galop de sănătate, cu o desprindere rapidă și set încheiat cu 25-13. Relaxarea de la începutul setului trei le-a costat pe mureșence. Au fost conduse cu 4-9 și gluma se îngroșa la 5-13. Cursa de urmărire părea să reușească la 11-15, dar a părut doar o iluzie. Bucureștencele au câștigat setul la 16. S-au obținut totuși cele 3 puncte după un set patru câștigat lejer, cu 25-14, dar a fost un nou set cedat care putea avea o mare importanță la final. În această a treia etapă Dinamo a învins CSM cu 3-0 și pare a fi scăpată în câștigătoare. Chiar în cazul unei victorii cu 3-0 împotriva lor, alb-roșiile mai au jocul cu CTF Mihai I și pot încheia turneul cu 12 puncte și setaveraj 12-3, având avantajul primului criteriu la egalitate de puncte, raportul setaverajului. CSU Medicina are totuși mari șanse de a încheia turneul pe podium.

Podium decis în ultima zi

Jocurile de sâmbătă au complicat lucrurile. În primul meci clujencele au cedat în trei seturi cu CTF și era singura echipă fără puncte și fără nicio șansă la medalii. A urmat întâlnirea Dinamo-CSU Medicina. S-au jucat două seturi în care parcă ar fi fost o singură echipă pe teren.

Mureșencele și l-au adjudecat pe primul la 13 și l-au cedat pe următorul la 14. A urmat un set în care bucureștencele au condus până la jumătatea lui în permanență cu 2-3 puncte. Medicina a egalat la 12 și 17, chiar au condus cu 18-17, dar de aici o serie de 6 puncte a înclinat balanța pentru Dinamo, care s-a impus cu 25-21. S-a ajuns apoi la set decisiv, dar după un set cu mari fluctuații. Dinamo a revenit de la 1-6 la 5-6, apoi de la 5-13 la 16-17. Au egalat la 18, dar finalul a aparținut echipei mureșene cu 25-22. În setul pentru al doilea punct Dinamo a fost cea care a reușit desprinderea, mai întâi la 5-2, fiind egalată, apoi la 10-7. La final factorul psihologic și-a spus cuvântul. În momentele în care au avut serviciul pentru a egala sau reduce la 1 punct s-au greșit de trei ori serviciile și Dinamo s-a impus cu 15-11.

În ultimul meci al zilei CSM București a învins cu 3-1 CSȘ Bacău și înaintea ultimei etape situația este următoarea:

Locul 1: pentru a deveni campioană, Dinamo are nevoie de un punct, deci cel puțin două seturi cu CTF Mihai I, în condițiile în care CSM trece în trei seturi de LPS Cluj.

Locul 2: pentru medalia de argint CSM București are nevoie de victorie cu LPS Cluj. Greu de crezut, dar la un eventual 2-3 pot fi depășite la setaveraj de mureșence.

Locul 3: CSU Medicina pare favorită pentru medaliile de bronz, dar pentru siguranță trebuie să învingă CSȘ Bacău. Partida este prima a ultimei zile și mureșencelor le-ar fi suficient un singur set câștigat. Cu 1-3 ar avea avantajul setaverajului față de băcăuance, dar ar risca pierderea locului pe podium în cazul unei victorii a „feroviarelor” cu Dinamo.

O ultimă etapă în care dacă mureșencele câștigă în primul meci ar clarifica mult lucurile.

Să amintim și componența lotului CSU Medicina CNUE: Sara Zucovic, Denisa Ielciu, Raluca Mureșan, Iarina Axinte, Karina Murariu, Florina Murariu, Alexandra Șumandea, Irina Răileanu, Andreea Cotor, Noemi Moldovan, Alexandra Borlodean, Dora Ambrus. Antrenor: Paunovic Stefan. Kinetoterapeut Marius Silvaș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE