Limba și cultura chineză, mai aproape de elevii Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 735 Vizualizări

Limba și cultura chineză, mai aproape de elevii Liceului Tehnologic „Lucian Blaga”

Deschiderea spre noi orizonturi ale cunoașterii reprezintă una din preocupările Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin. În acest sens, se înscrie și noua abordare a liceului reghinean, respectiv aprofundarea limbii, culturii și civilizației chineze. Astfel, începând cu acest an școlar, cu susținerea Ambasadei Chineze în România, în cadrul Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin se vor preda ore de chineză gratuite, pentru elevii liceului.

Iringo Reichenberger

„În cadrul orelor desfășurate la școala noastră, elevii vor lua parte la cursuri de cultură și civilizație chineză. Orele vor fi predate de către profesori din China. Ideea de a introduce o limbă nouă în școală a fost motivată de dorința noastră de a fi în pas cu cerințele pieței forței de muncă, de a oferi cursuri gratuite și de viitor elevilor noștri”, a declarat Iringo Reichenberger, cadru didactic, Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”.

Aprofundarea unei noi culturi

Deși este o limbă exotică, avantajele de a învăța limba chineză sunt multiple. Este limba cea mai vorbită pe lume, China are una din cea mai puternică economie de pe glob, iar trendurile pe piața muncii, firmele puternice, tind să ceară cunoașterea limbii chineze. De asemenea, dezvoltarea firmelor chineze, atât în Europa cât și în România, avantajează pe cei care vorbesc limba chineză. Nu în ultimul rând, cunoașterea limbii chineze oferă posibilitatea aprofundării unei noi culturi precum și dezvoltarea abilităților artistice.

„Elevii și profesorii, implicați în acest curs au posibilitatea de a lua parte la Școala de vară din China. Dacă doresc, ei pot să participe la testul HSK – testul internațional de competență lingvistică pentru limba chineză. Festivalul ceaiului chinezesc, Festivalul primăverii, chiar și concursuri, sunt planificate pentru anul școlar, viitor. În cadrul Liceului Tehnologic “Lucian Blaga”, în perspectivă, dorim să ne mărim colaborarea cu alte ambasade pentru a introduce în oferta școlii și alte limbi cu impact economic puternic, desigur îmbinând alegerea noastră cu preferințele elevilor noștri”, a precizat Iringo Reichenberger.

 Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE