Lucrări de primăvară ale Administrației Bazinale de Apă Mureș – unitatea teritorială Hunedoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 441 Vizualizări

Lucrări de primăvară ale Administrației Bazinale de Apă Mureș – unitatea teritorială Hunedoara

• Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara (SGA Hunedoara), unitate teritorială subordonată Administrației Bazinale de Apă Mureș, a întreprins o serie de lucrări în lunile aprilie-mai 2021. Astfel, la finele lunii aprilie, Formația Deva a efectuat lucrări de supraînsămânțare cu ierburi perene a suprafețelor degradate aferente corpului digului Deva, în zona subtraversării executate în toamna anului 2020. Acțiunea de supraînsămânțare cu ierburi perene, are un rol important în prevenirea inundațiilor și alunecărilor de teren, protejarea mediul înconjurător prin conservarea biodiversității, în echilibrul hidrologic, îmbunătățirea fertilității solurilor, fixarea simbiotică a azotului, sechestrarea carbonului și calitatea peisajului.

• O altă lucrare desfășurată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara (SGA Hunedoara) – Formația Cinciș, la începutul lunii mai, a constituit-o refacerea etanșeizării în jurul tubului de beton, parte a subtraversării îndiguirii râului Cerna, situată pe malul drept în zona localității Peștișu Mare, în aval de podul din dreptul fabricii de pâine. Subtraversarea asigură evacuarea apelor pluviale din zona protejată, fiind prevăzută cu sisteme de închidere pentru a opri pătrunderea apei din râu, când nivelul acestuia crește. Au fost aproximativ dislocați circa 150 mc de material, acesta urmând să fie înlocuit cu altul, cu un grad ridicat de impermeabilitate.

• În prima decadă a lunii mai s-a produs o alunecare de teren pe malul stâng al Râului Mureș, în zona localității Leșnic, Comuna Vețel, Hunedoara. La inspecția în teren, efectuată de membrii grupului de suport tehnic pentru alunecări de teren al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara (CJSU), au fost prezenți și directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara (SGA) – inginer Aurica Lăsconi, inginerul șef Leontin Grozav și șefi de sistem. Angajații din cadrul CJSU și  conducerea SGA Hunedoara au analizat situația, urmând ca măsurile ce se impun pentru rezolvarea situației în regim de urgență să fie stabilite de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Sursa: Apele Române Mureș

Foto: Apele Române Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE