Home / Business / O nouă revizie tehnică la Azomureș

O nouă revizie tehnică la Azomureș

Azomureș Târgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, va demara la începutul lunii iunie o nouă revizie tehnică a instalațiilor de pe platforma de producție. Conform graficului de lucrări, lucrările de inspecție, de reparații și de investiții, se vor realiza timp de o lună de zile pentru o parte din instalațiile Azomureș. În această perioadă producția de îngrășăminte va continua, în limita capacităților rămase disponibile.

500 de persoane, participante la revizie

Potrivit reprezentanților Azomureș, revizia tehnică bianuală include mii de inspecții pentru a asigura funcționarea în siguranță a instalațiilor pentru următorii doi ani. Pe perioada reviziei se vor implementa noi investiții pentru îmbunătățirea productivității, protecției mediului, eficienței energetice și funcționării sigure a instalațiilor.

”La revizia tehnică din iunie 2021 vom continua să punem în practică măsurile din planul tehnic de reducere a zgomotului ambiental, prin executarea unor lucrări specifice la instalațiile care au fost monitorizate anterior. Studiul de zgomot realizat în septembrie 2020 și măsurătorile realizate în ultimele luni reprezintă un suport din punct de vedere tehnic pentru identificarea și realizarea măsurilor de reducere a zgomotului ambiental în interiorul și în exteriorul platformei. Lucrările realizate deja în anii anteriori și chiar în 2021 au evidențiat o îmbunătățire a nivelului de zgomot în zona străzii Mureșeni, confirmată de o serie de măsurători realizată în luna aprilie, timp de mai multe ore în diferite zile ale săptămânii. În timpul reviziei tehnice, peste 500 de angajați externi sunt folosiți pentru executarea lucrărilor. Bugetul total al programului de revizie este de peste 40 de milioane de lei”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, ”Departamentele de vânzări și logistică din cadrul Azomureș se asigură ca îngrășămintele pentru agricultură să fie disponibile în această perioadă la distribuitorii din România.”

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Reguli noi de circulație pe strada Ștefan cel Mare

Ca urmare a numeroaselor sesizări primite la Primăria municipiului Târgu Mureș, respectiv a numeroaselor evenimente …