Corneliu Florin Buicu: ”PNRR ascunde un Plan Sinistru de Austeritate pentru România” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Corneliu Florin Buicu: ”PNRR ascunde un Plan Sinistru de Austeritate pentru România”

Deputatul social-democrat de Mureș Corneliu Florin Buicu a anunțat miercuri, 26 mai, că formațiunea politică din care face parte nu va susține niciodată PNRR propus de Guvernul Cîțu pe motiv că acesta ”ascunde un Plan Sinistru de Austeritate pentru România.”

”PSD nu va susține niciodată acest Plan care taie venituri-pensii, salarii, alocații, care amputează grav puterea de cumpărare, anulează facilități, crește taxe și impozite. Nu mai e vorba de un Plan de Redresare și Reziliență, ci un Plan Sinistru de Austeritate. Este o mare minciună că România are 29 de miliarde din PNRR, o minciună întreținută de Iohannis, Cîțu și Ghinea. În realitate România are doar 14 miliarde de la UE pentru PNRR. Diferența, de 15 miliarde de euro, este un împrumut de tip FMI care va pune un jug social crâncen pe România. Acesta este adevărul pe care guvernarea Cîțu voia să-l ascundă, motiv pentru care a și secretizat totul”, a scris deputatul Corneliu Florin Buicu pe pagina sa de Facebook.

”Politica strânsului curelei”

Potrivit vicepreședintelui Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, ”PSD l-a aflat și avertizează că acest împrumut, condiționat de acceptarea unor politici dure de austeritate, va avea efecte nocive grave asupra populației, firmelor românești și nivelului de trai”, iar ”practic Guvernul Cîțu revine la politica strânsului curelei din timpul acordurilor FMI.”

”Iată ce înseamnă acest plan de austeritate: înghețarea pensiilor pe 5 ani, înghețarea salariilor pe 5 ani, înghețarea alocațiilor, creșterea vârstei de pensionare, negată formal, dar confirmată pe fond, atât de documente cât și declarativ, de ministrul Turcan. Ceea ce Turcan consideră opțiune, este în realitate o condiționare – ori pensie, ori salariu, în sistemul public – care inevitabil va conduce la creșterea prelungirii perioadei active” așa cum a zis Turcan, adică la creșterea efectivă a vârstei de pensionare. “Vârsta de pensionare va fi legată cu creșterea speranței de viață atât la bărbați cât și la femei, cel târziu până în 2035.” Creșterea unor taxe în zona IT și în zona IMM-urilor unde se ofereau stimulente pentru susținerea acestor sectoare. Cel puțin dublarea impozitelor pe proprietate la persoanele fizice.

Din toate aceste motive/ condiționalități dure, restul celorlalte state UE, cu excepția Italiei și României, au refuzat împrumutul din PNRR, pentru că nu vor să-și pună acest jug social și s-au rezumat doar la accesarea grant-urilor, respectiv a sumelor nerambursabile”, a conchis deputatul Corneliu Florin Buicu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE