FOTO: Ansamblul rezidențial Dolomiti din Târgu Mureș prinde contur Business
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 11023 Vizualizări

FOTO: Ansamblul rezidențial Dolomiti din Târgu Mureș prinde contur

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au publicat recent, pe pagina web a instituției, www.tirgumures.ro, în dezbatere publică, documentele aferente ”PUZ – Stabilire reglementări urbanistice pentru construire ansamblu rezidențial, reglementare accese la utilități – Actualizare și modificare PUZ aprobat prin HCL 304/2007.” Ansamblul rezidențial va fi alcătuit din 12 blocuri care vor avea circa 1.000 de apartamente, cu locuri de parcare aferente, și înălțimea cuprinsă între 6 și 10 etaje.

Detalii despre proiect

Proiectul are ca beneficiar societatea SC Dolomiti Home SRL și este prevăzut a fi realizat pe strada Livezeni din Târgu Mureș, în zona de ieșire din municipiul Târgu Mureș către comuna Livezeni, pe un teren arabil în suprafață de 21.924 de metri pătrați aflat în proprietatea SC Dolomiti Home SRL.

”Practic, este un proiect al companiei Dolomiti Home care face parte din Holdingului RUA, Români Uniți Acasă, și ne dorim să fie un proiect de referință din oferta căruia amintesc și parcări subterane la tot ansamblul, pentru a câștiga cât mai mult spațiu verde. Totodată, spațiu verde va fi inclusiv pe acoperișurile blocurilor. Ne dorim să fie un proiect spectaculos din punct de vedere al arhitecturii, care să asigure o armonie între spații verzi și tot ce înseamnă elemente futuriste. Mulțumesc pe această cale arhitecților care au pus toată experiența lor în slujba acestui proiect și ne dorim ca odată cu obținerea autorizațiilor să începem construcția primelor blocuri”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, omul de afaceri Doru Borșan.

”Se dorește contruirea unui ansamblu rezidențial modern, prin modelarea terenului cu clădiri de locuințe colective D + P + 6E, S + P + 6/7R, S + P + 8/9R și P + 10E, cu spații comerciale și servicii la parter înspre strada Livezeni, cu un demisol/ subsol tip dală urbană care să găzduiască locurile de parcare aferente imobilelor, cu platforme de acces, alei de promenade dotate cu mobilier urban de ședere și relaxare, locuri de joacă pentru copii și zone verzi cu amenajări peisagere”, se arată în Memoriul de prezentare a noului PUZ, document întocmit de o echipă a SC Arhitecton SRL alcătuită din arhitecții Kovacs Angela și Andrei Ujică.

Conform aceluiași document, ”propunerea de mobilare va trebui să facă legătura între cartierul de locuințe în formare, frontul străzii Livezeni și clădirile cu înălțime mică de aici” și se propune ”o abordare volumetrică dinamică, cu clădiri cu înălțimi de la P + 6 la P + 10, dispuse în așa fel încât să dea o coerență zonei.”

În ceea ce privește capitolul referitor la ”Circulații și accese”, Memoriul prevede că ”parcela este construibilă numai dacă are asigurat un acces carosabil de minim 4 metri lățime dintr-o circulație publică în mod direct sau prin drept de trecere legal obținut prin una din proprietățile învecinate.”

În același Memoriu se mai menționează faptul că ”spațiile neconstruite și neocupate de accese și trotuare de gardă vor fi înierbate și plantate cu un arbore la fiecare 100 de metri pătrați.”

Totodată, autorii Memoriului au făcut precizări importante referitoare la circulația rutieră din și dinspre viitoarea zonă rezidențială.

”Pentru organizarea circulației carosabile și pietonale în ansamblu a fost întocmit un studiu de circulație. Trama stradală propusă este legată de trama stradală aprobată și în curs de realizare în ansamblul limitrof, denumit Dolomiti 1. Accesul se face din strada Livezeni, cu relație de dreapta și se continuă cu o stradă de două benzi și trotuare care însumează: 2 x 3,5 metri benzi circulație auto plus 1,5 metri trotuare plus 0,5 metri zonă verde, egal 9 metri. Pentru parcarea în incintă se vor respecta prevederile Hotărârii Consiliului Local 6/2021. Astfel, se propune varianta instituirii unei circulații în interiorul cartierului situată în partea dreaptă cu acces din strada Livezeni. De asemenea, vor fi amenajate alei pietonale aferente imobilelor, precum și pentru spațiile verzi aferente noilor contrucții. Asigurarea accesului și circulației majore se va realiza din strada Livezeni, strada care se continua pe DJ135 asigurând legături spre comuna Livezeni și orașul Miercurea Nirajului printr-o tramă stradală de 10 metri constând din două benzi de circulație de 3,5 metri și două trotuare de câte 1,5 metri. Trama stradală va alterna spațiile verzi”, se mai arată în același Memoriu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Bună ziua. Dacă nu se are în vedere fluidizarea străzii Livezeni cu 4 benzi de circulație, doua pe un sens, toata zona va fi paralizata. Îmi pare rau, insa într.o tara civilizata, asiguri mai intai infrastructura, apoi construiești.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE