Programul Maratonului de vaccinare din liceele târgumureșene Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Programul Maratonului de vaccinare din liceele târgumureșene

Începând de miercuri, 26 mai, în 15 unități școlare din municipiul Târgu Mureș a început ”Maratonul vaccinării împotriva virusului SARS-COV2”, pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Târgu Mureș, programul de vaccinare este următorul: miercuri, 26 mai – Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu”, Liceul Vocațional de Artă și Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian”, joi, 27 mai – Colegiul Național ”Unirea”, Liceul cu Program Sportiv ”Szasz Adalbert”, Liceul Tehnologic ”Ion Vlasiu” și Liceul Teoretic ”Gheorghe Marinescu” și vineri, 28 mai – Colegiul Economic ”Transilvania”, Colegiul Național Pedagogic ”Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic ”Aurel Perșu”, Liceul Tehnologic ”Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Electromureș, Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai”, Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” și Liceul Vocațional Reformat.

Campania de vaccinare din liceele mureşene este organizată de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică a Județului Mureș.
”Elevii doritori se vor vaccina cu Pfizer, în această campanie se pot alătura şi cadrele didactice şi personalul auxiliar de nivel liceal. Procedura de vaccinare respectă prevederile legislaţiei în vigoare – şi anume asigurarea spaţiilor pentru triaj, spaţiilor de vaccinare, care poate fi cabinetul medical şcolar, spaţiile post vaccinare în care elevul trebuie să stea 15 minute după vaccinare. Vaccinarea se va realiza de către echipe mobile puse la dispoziţie de DSP Mureş, se va face o programare a unităţilor liceale, iar aceste caravane se vor deplasa în toate unităţile de învăţământ de nivel liceal. Nu toate unităţile de învăţământ de nivel liceal de pe raza judeţului Mureş au personal medical, iar o parte a acestor medici şcolari sunt deja cuprinşi în centrele de vaccinare din Mureş. Sunt 36 de unităţi de învăţământ de nivel liceal, avem undeva la 6.000 de elevi, dintre aceştia 1.000 şi-au exprimat intenţia de a se vaccina, o parte s-au vaccinat în timpul maratonului vaccinării organizat de Instituţia Prefectului şi DSP”, a declarant, pentru www.agerpres.ro, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan, inspectorul școlar general al județului Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE