VIDEO: Duminică pe motoare, la Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 640 Vizualizări

VIDEO: Duminică pe motoare, la Reghin

Municipalitatea reghineană și-a făcut un frumos obicei în a închide zona centrală orașului în ziua de duminică. Primul pas a fost făcut pe 9 mai, de Ziua Europei, continuat o săptămână mai târziu, când centrul Reghinului a fost declarat zonă liberă de mașini, trafic și alte chestii de acest gen. Dat fiind faptul că bucuria a fost cuvântul de ordine pentru cei care au ocupat centrul orașului, municipalitatea a decis să aducă un plus de frumos zilelor de duminică din zona centrală a orașului.

Așa se face că motocicleta a fost cea care a pus stăpânire pe centrul orașului în ziua de duminică, 23 mai, prilej pentru cei mici și mari să vadă pe viu motoare adevărate. Mai mult de atât, reghinenii s-au putut și bucura de o paradă a motoriștilor pe străzile din oraș.

„După cum reghinenii deja cunosc, închidem centrul orașului în fiecare duminică pentru a le da posibilitatea celor mici să se joace într-un cadru sigur, să aibă și spațiu suficient unde să se manifeste. Totodată, încercăm să avem în fiecare duminică o tematică la această acțiune. Dacă în urmă cu o săptămână s-a colorat pe asfalt, cei mici au avut posibilitatea să-și etaleze talentul artistic la desene pe asfalt, de data aceasta tematica a fost cea a motocicletelor. Știind că foarte mulți sunt atrași de motociclete am zis să le dăm posibilitatea să le vadă. Am făcut și o paradă, o tură de oraș, prin care am dorit să conștientizăm participanții la trafic de prezența noastră, de faptul că a început un nou sezon moto. Printr-o astfel de acțiune sperăm să fie mai atenți la motocicliști, să încerce să-i protejeze pentru că sunt unii dintre cei mai expuși participanți în trafic”, ne-a declarat unul din participanții cu motorul propriu la eveniment, nimeni altul decât Dragoș Pui, viceprimarul municipiului Reghin.

Centrul orașului a fost împânzit cu motoare de tot felul, dovadă că motoriștii reghineni au așteptat cu nerăbdare deschiderea sezonului moto, afectat și el de pandemie.

„În sfârșit se deschide și sezonul moto, din păcate doar acum la sfârșitul lunii mai. Nu ne-a permis nici vremea, iar pe de altă parte a fost și această pandemie. Ne bucurăm că în sfârșit ne putem întâlni mai mulți, plus că avem parte și de o vreme frumoasă. A trecut deja un an și ceva de când s-au oprit manifestările moto, perioadă fără întâlniri, fără concerte, fără trasee mai lungi, de aceea este foarte important să putem da drumul la astfel de evenimente. Sper că am reușit cu ocazia acestui eveniment să atragem atenția asupra rolului motocicliștilor și bicicliștilor în trafic. Eu spun că a fost un eveniment reușit”, a precizat Zsigmond Zsolt, consilier local, președintele Clubului Moto Sons of Attila RC din Reghin.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE