Home / Invatamant / Elevii de la Gimnaziul ”Cuza”, performeri la ”CDidei în cărți”

Elevii de la Gimnaziul ”Cuza”, performeri la ”CDidei în cărți”

Luni, 24 mai, s-a desfășurat etapa județeană a Festivalului-Concurs ”CDidei în cărți”, aflat la a șasea ediție. Organizat de Casa Corpului Didactic Sibiu, concursul s-a desfășurat anul acesta online, reușind să înscrie la start un număr de 24 de echipe de la diferite școli din oraș, pe diferite categorii de vârstă.

Organizatorii și membri juriului au fost doamnele Anca Suciu, profesor documentarist la Casa Corpului Didactic Mureș și Maria Baciu, profesor documentarist la Colegiul Național ”Unirea”. Cărțile alese de copii au fost diverse, de la ”Pisicile războinice” scrisă de Ervin Hunter, până la ”Marele Gatsby” a lui Scott Fitzgerald. Echipele au avut de pregătit o fișă a lucrării, o machetă a cărții și un jurnal prin care să convingă juriul că merită să fie alese pentru etapa următoare.

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a avut în concurs două echipe, coordonate de subsemnata, la categoria clase a V/VI-a. Cartea ”Pilotând în ploaie” a fost cartea aleasă de echipajul format din Mircea Bărdășan, Larisa Bucur și Antonia Potor. Echipa norocoasă a fost cea compusă din elevii Bianca Lazăr, Alexia Tălmăcean și Antonia Mărunțelu, care au reușit să se califice la etapa națională, alegându-și cartea ”Copiii de făină” de Anne Fine.

Concursul a fost o reușită, iar elevii au fost încântați de participare. Pasiunea lor pentru lectură nu poate decât să ne bucure, determinându-ne să le dorim baftă la etapa națională și reușite în continuare!

Prof. Camelia Nadia TURCU,

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Târgu Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Singurul pilot român din Formula 3, teste la Laboratorul UMFST

Singurul pilot român din Formula 3, Filip Ugran, a optat pentru testarea capacității fizice la …