Home / Administratie / Investiții pentru familii tinere la Bălăușeri

Investiții pentru familii tinere la Bălăușeri

Distribuie

Din ceea ce a afirmat primarul comunei Bălăușeri, Varga András Adorján, într-un interviu acordat recent cotidianului Zi de Zi, punctul principal pe care l-a propus în campania electorală a fost de a crea facilități și posibilități pentru ca tinerii și familiile tinere să poată să rămână în comună.

Este o situație ubicuă cu care se pare că se confruntă mediul rural românesc, anume migrația tinerilor fie în străinătate, fie înspre marile orașe. Motivele sunt, evident, multiple dar cele mai importante pe care le-am putea enumera sunt infrastructura, locurile de muncă și, după cum afirmă primarul comunei Bălăușeri, locuințele. Pentru a putea ține persoanele tinere în zona rurală, administrația comunei Bălăușeri a depus la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) un proiect pentru construirea unui bloc în localitate pe un teren deținut de administrația locală.

„Cererea  a fost înregistrată și suntem pe lista de așteptare. Anul acesta nu cred că se va fructifica, dar la anul sperăm că da. Terenul pe care va fi construit blocul aparține Primăriei. Este un teren în Bălăușeri care are acces și la E60 și la Drumul Județean. Suprafața aproximativă ar fi undeva la 4.000 de metri pătrați. La acest proiect depus la ANL încă nu se știu sumele totale ale investițiilor. Vom depune o solicitare și în momentul în care va fi probată solicitarea atunci va trebui să predăm terenul Ministerului de Investiții. Ei vor construi și când va fi terminată construcția ne vor preda înapoi construcția împreună cu terenul”, a explicat primarul.

Grădinițe și creșe, în așteptare de copii

Tot în aceeași notă, în bugetul local de anul acesta sunt cuprinse sume pentru construirea de grădinițe, creșe, precum și pentru modernizarea clădirilor în care își desfășoara activitatea instituțiile de învățământ, toate acestea pe lângă un număr de proiecte care vizează rețeaua de apă și canalizare, precum și infrastructura rutieră a comunei. Din ceea ce a relatat Varga András Adorján, într-unul din satele comunei, Dumitreni, școala a fost desființată din cauza lipsei de copii, fapt care accentuează și mai mult problema acută cu care mediul rural se confruntă.

„În acest sens am depus un proiect la CNI pentru construire creșă în localitatea Bălăușeri pentru care încă nu se cunosc sumele. În ceea ce privește construirea Grădiniței din Agrișteu, valoarea totală a proiectului este de 2.277.000 de lei, cofinanțarea locală este de 195.000 de lei. Este un proiect prin POR. Ordinul de începere l-am dat în decembrie. Odată cu venirea vremii favorabile au început lucrările. Acestea decurg conform graficului de execuție. Este turnată fundația. Urmează să fie turnată placa și se ridică construcția. Totul este în regulă și cu executantul. Am inclus în bugetul local din 2021 și construirea unui spațiu de joacă la Grădinița din Bălăușeri cu o sumă de 22.000 de lei”, a afirmat Varga András Adorján.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.