Nunți și botezuri fără limită de persoane! Anunțul făcut de Raed Arafat Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1270 Vizualizări

Nunți și botezuri fără limită de persoane! Anunțul făcut de Raed Arafat

Începând cu data de 1 iunie, nunțile, botezurile și mesele festive vor putea fi organzate fără limită de persoane, doar în cazul în care participanții sunt vaccinați, a anunțat joi, 27 mai, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Ai dovada vaccinării, participi la nuntă!

Noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 1 iunie au fost stabilite prin Hotărâre de Guvern, act normativ care prevede că „organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 metri pătrați/persoană.”

Sarcina verificării invitaților va intra în responsabilitatea organizatorilor, respectiv a mirilor în cazul nunților, despre care Raed Arafat a sugerat că pot anunța particinații la nuntă, prin intermediul invitației, să vină la eveniment cu dovada vaccinării.

”La invitație trebuie să spună: vă rugăm să aduceți documentul care dovedește că ați fost vaccinat. Dacă cineva nu are documentul, organizatorul răspunde. Creșterea capacității la nunți, la săli de sport și la orice eveniment este decizia organizatorului. Există un plafon până unde te duci fără să crești capacitatea, iar atunci te duci pe regulile generale – testare, vaccinare, trecere prin boală, dar dacă aduci oameni la capacitate maxină, atunci trebuie să te asiguri că toate persoanele au dovada vaccinării”, a declarat Raed Arafat.

În ceea ce privește proprietarul sau administratorul locației în care are loc evenimentul, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a afirmat că acesta „trebuie să se asigure că se respectă regulile pe teritoriul lui”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE