SURPRIZĂ. Viitorul Bazin olimpic, administrat de Primăria Târgu Mureș!?! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2210 Vizualizări

SURPRIZĂ. Viitorul Bazin olimpic, administrat de Primăria Târgu Mureș!?!

Într-o conferință de presă susținută vineri, 28 mai, cu ocazia vizitei de lucru efectuată în județul Mureș de către ministrul Tineretului și Sportului, Novák Károly Eduárd, s-a adus în discuție soarta noului bazin olimpic din Aleea Carpați (fostul Ștrand 1 Mai).

Conform ministrului, bazinul urmează să treacă din administrația Ministerului în cea a Consiliului Local Târgu Mureș. Anunțul făcut în premieră de ministrul Novák Károly Eduárd a fost cu atât mai surprinzător cu cât în iunie 2019, la demararea lucrărilor în valoare de 25,4 milioane de lei, conducerea Companiei Naționale de Investiții (beneficiarul investiției) precizase că după recepție obiectivul va fi transferat către Clubul Sportiv ”Mureșul” din Târgu Mureș.

„Acest bazin este în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului. Noi suntem al doilea minister ca patrimoniu în România. Puterea noastră financiară nu este atât de mare încât să putem să susținem și să menținem atâtea baze sportive. Prin urmare, cu siguranță că pentru partenerii noștri serioși și prin descentralizare, aceste săli și baze sportive vor ajunge la Consilii Locale. Așa că am discutat în prealabil cu domnul primar (Soós Zoltán – n.r.) și cu siguranță, cât de curând se poate vom demara procedurile de a da acest bazin Consiliului Local. Cred că pentru dânșii este o posibilitate și o putere de a menține acest bazin, de a face proiecte, de a crește campioni. Cred că este cea mai bună decizie”, a declarat Novák Károly Eduárd.

Pasul următor, o formalitate

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, care beneficiază de sprijinul consilierilor locali UDMR, respectiv de 11 din cele 23 de mandate (și voturi) din forul deliberativ al orașului, a precizat că preluarea bazei de natație va fi solicitată de către Consiliul Local Târgu Mureș.

„Evident, problemele de întreținere, de personal trebuie rezolvate la nivelul Primăria Târgu Mureș. Dar nu cred că cineva din acest oraș nu își dorește acest lucru. Va fi solicitat prin Consiliul Local să putem prelua administrarea acestei baze sportive. Ieri în Consiliul Local s-a adoptat o hotărâre legată de solicitarea orașului în ceea ce privește preluarea administrării Sălii Polivalente care iarăși necesită reparații ca să fie integrată în structura sportivă a orașului. Evident, este important să fie cedate aceste spații valoroase, atât pentru cluburi sportive, cât și pentru competiții naționale și, de ce nu, internaționale. Acum avem posibilitatea ca Târgu Mureșul să conteze și în acest domeniu pe viitor”, a adăugat Soós Zoltán.

În ceea ce privește transferul bazinului olimpic către administrația locală, precum și a personalului angajat pentru funcționarea acestuia, care se estimează a fi în jur de 26 de persoane, ministrul Tineretului și Sportului a precizat: „Angajările trebuie să le facem noi (reprezentanții Ministerului – n.r.) în primă fază. Dar în momentul în care o să facem transferul bunului, va plăti Primăria angajații. Noi, desigur, credem că acest lucru se va întâmpla în 2-3 luni. Așa că normal noi vom angaja doar ce e minimul necesar până acum.”

Cheltuieli anuale de circa 3 milioane de lei

Primarul municipiului Târgu Mureș a mai adăugat că deși încă nu se cunoaște suma exactă întreținerea s-ar ridica la o sumă anuală de aproximativ 3 milioane de lei.

„În jur de 3 milioane de lei anual ar însemna întreținerea, încălzirea și personalul. Dar cifrele finale le vom avea când se va face o solicitare. Vă putem spune într-o lună de zile cu aproximație. Trebuie făcută o hotărâre de Consiliu Local care se face pe baza unui calcul exact pe care îl vom face cu colegii de la Minister și de la Clubul Sportiv Mureșul care în momentul de față sunt administratorii. Trebuie să găsim o strategie comună pentru că nu vrem să îi lăsăm afară nici pe dânșii. Este o strategie comună pentru Târgu Mureș”, a mai punctat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE