Ziua meciurilor „cheie” Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Ziua meciurilor „cheie”

În etapa a treia din cadrul turneului final de volei al categoriei junioare II (Cadete) care se dispută la Sighetu Marmației cele trei partide programate pot fi considerate jocuri „cheie” în vederea stabilirii clasamentului final. Este vorba despre partidele dintre ocupantele locurilor 1-2, 3-4 și 5-6, respectiv Dinamo-CSM București, CTF Mihai I București-CSU Medicina CNUE Târgu Mureș și CSȘ Bega Timișoara-CSȘ Sighet. Primele două au câte 6 puncte, iar învingătoarea își asigură practic o medalie. În al doilea joc ambele au câte o victorie de 3 puncte și formația care pierde își diminuează considerabil șansele la podium, iar în ultimul, între echipele fără puncte, învinsa este scoasă din calcule.

În etapa a doua CSM București a trecut cu 3-1 de CTF Mihai I, mureșencele au învins cu același scor formația CSȘ Bega, iar gazdele au cedat în trei seturi cu Dinamo.

Cele patru seturi ale partidei dintre CSU Medicina și CSȘ Bega au fost foarte disputate, cu răsturnări de situație la finalul fiecărui set. Mureșencele s-au impus cu 27-25, 25-22, 22-25, 25-23. În primul set bănățencele au avut prima minge de set, au anulat-o apoi pe prima a mureșencelor și au cedat la a doua. Setul secund a fost câștigat la 22, după ce timișorencele au avut 21-18. Când la 19-15 se părea că partida se va încheia în minimum de seturi, echipa de pe Bega a reușit o serie de 6 puncte și a rezistat până la final. Tot o răsturnare a avut loc și în actul patru. La 21-16 pentru bănățence se părea că jocul se îndreaptă spre set decisiv, dar mureșencele, echipa cu cel mai redus lot din punct de vedere numeric au reușit să întoarcă și să obțină 3 puncte. O victorie cu CTF Mihai I (Rapid) ar asigura în mare măsură o medalie pentru cele 8 jucătoare care au câștigat săptămâna trecută bronzul la junioare I.

Schimb de locuri

În partidele etapei a III-a s-au înregistrat două rezultate de 3-0 și primul joc disputat la set decisiv. În primul CSM a învins Dinamo în trei seturi, a urcat pe primul loc și a scăpat practic în câștigătoare, având de disputat doar jocurile cu ultimele clasate. În ultimul echipa timișoreană a lăsat gazdele fără set câștigat, în timp ce mureșencele s-au impus cu mari emoții în fața „feroviarelor”: 25-19, 25-17, 18-25, 21-25, 15-12. În jocul care menținea câștigătoarea în lupta pentru medalii formația mureșeană s-a oprit din nou după câștigarea a două seturi. În al treilea, de la 15-15 s-a ajuns rapid la 16-24 și pentru 3 puncte mureșencele aveau nevoie de următorul set. Bucureștencele au fost cele care au controlat jocul și și-au asigurat și ele 1 punct. În lupta pentru al doilea „medicinistele” au pornit bine, dar au trecut prin mari emoții. De la 4-1 s-a ajuns la 4-6. CSU Medicina a revenit și a schimbat terenul la 8-7. A mai făcut un punct, dar apoi patru preluări greșite au dus scorul la 9-12 și jocul părea pierdut. Nu s-a mai greșit însă niciun punct până la final și CSU Medicina urcă pe podium. Lupta continuă, dar urmează partida cu Dinamo, favorită la locul secund.

Reamintim numele celor opt care fac parte din lotul antrenorului Stefan Paunovic: Denisa Ielciu, Raluca Mureșan, Iarina Axinte, Sara Zucovic, Alexandra Șumandea, Maria Codreanu, Andreea Cotor, Noemi Moldovan.   

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE