Medalie pentru cadete, argintul la îndemână Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Medalie pentru cadete, argintul la îndemână

Înaintea ultimei etape din cadrul turneului final al Campionatului Național de volei al categoriei Cadete soarta titlului de campioană a fost decisă și aproape sigur și cel de vicecampioană. CSM București a obținut a patra victorie, 3-0 cu organizatoarea turneului, CSȘ Sighetu Marmației, și totalizează 12 puncte, la 4 de a doua clasată. Aceasta este CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, care mai are de susținut jocul cu echipa gazdă, singura care nu a câștigat niciun set în patru partide. Mureșencele au învins în partida din etapa a IV-a cu 3-0 Dinamo București, care a rămas cu 6 puncte și a coborât pe locul 4. Echipa dinamovistă, campioană la junioare I, a fost devansată cu un punct de CTF Mihai I București, care s-a impus cu 3-1 în fața formației CSȘ Bega Timișoara. În urma acestor rezultate mureșencele și-au asigurat un loc pe podium, indiferent de rezultatele ultimei etape. Rapid (Colegiul Tehnic Feroviar) – Dinamo este așadar jocul pentru locul III. Ținând cont de situația din clasament, pentru a obține bronzul ambele echipe au nevoie de victorie, indiferent de rezultat.

Mai greu decât o arată scorul

Partida mureșencelor din penultima etapă se anunța una deosebit de dificilă, dar în aceeași măsură importantă. În cazul unui eșec CSU Medicina putea rata podiumul. Victoria cu 3-0 pare una categorică, dar situația a fost cu totul alta. Scorul celor trei seturi a fost 26-24, 25-23, 25-13, dar mureșencele au avut mari emoții în primele două seturi și până aproape la jumătatea celui de-al treilea. Un numitor comun al celor trei acte a fost startul cu 2-0 al mureșencelor. În primul Dinamo a fost cea care s-a aflat aproape în permanență la conducere. Avantajul nu a fost doar de 2-3 puncte, dar aproape cu fiecare ocazie când mureșencele reușeau egalarea greșeau serviciul care le putea aduce în avantaj. Așa s-a petrecut și la 23, astfel Dinamo a avut prima minge de set. Aceasta a fost anulată și mureșencele și-au adjudecat primul act în prelungiri. În al doilea ele au avut mai mult inițiativa, dar punctul vulnerabil a fost preluarea. De la 13-9 s-a ajuns la 13-14, la 16-15 au fost egalate, după care alte trei preluări defectuoase păreau că le-a adus eșecul. S-a egalat însă la 22 și a fost valorificată prima minge de set. Setul 3 a fost unul supriză prin evoluția scorului. Dinamo egalase de la 7-10, dar mai departe a fost depășită cu ușurință. S-a ajuns surprinzător de repede la 22-11 și până la final au mai reușit doar două.

Se preconizează un podium cu aceleași trei echipe ca și în turneul junioarelor I, dar fiecare pe altă poziție (la junioare I ordinea a fost Dinamo, CSM, CSU Medicina).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE