Home / Sanatate / Bărbat înecat cu un bol alimentar, salvat de un echipaj SMURD Târnăveni

Bărbat înecat cu un bol alimentar, salvat de un echipaj SMURD Târnăveni

Distribuie

Un echipaj SMURD Târnăveni a fost solicitat sâmbătă, 29 mai, să intervină pentru salvarea unui bărbat de 68 ani, înecat cu bol alimentar, au anunțat în aceeași zi, pe rețeaua de socializare Facebook, reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

”Două minute, un timp aproape nesemnificativ pentru noi ceilalți, dar atât de important pentru a salva o viață. La ora 12.16, un apel la 112, anunța intervenția de urgență la un caz, salvarea unui pacient, înecat cu bol alimentar. În două minute, echipajul care încadra ambulanța de prim ajutor Târnăveni, formată din plt. adj. Baciu Horea, plt. maj. Magyari Lorand și plt. Costin Andrei a ajuns la domiciliul pacientului care se afla în stare de inconștiență. Salvatorii au preluat pacientul și au aplicat imediat manevrele specifice de eliberare a căilor respiratorii și implicit de înlăturare a bolului alimentar din cavitatea bucală. Ca urmare a obstrucției acute a căilor respiratorii, pacientul intră în stop cardiorespirator iar echipajul de prim ajutor începe de urgență manevrele de resuscitare. După zece minute de luptă contracronometru cu viața, bărbatul își recapătă ritmul cardiac și pulsul. Pentru continuarea îngrijirilor medicale, pacientul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din Târnăveni, fiind acum în afara oricărui pericol. Promptitudinea salvatorilor, grija pentru omul de lângă ei aflat în suferință au făcut astăzi, ca o nouă viață să fie salvată! Felicitări, dragi colegi!”, au transmis reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.