Home / Slider / Final cu argint pentru voleibalistele cadete

Final cu argint pentru voleibalistele cadete

Distribuie

După medalia de bronz cucerită la București în urmă cu o săptămână de echipa de volei junioare I CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, 8 din lotul de 13 au trecut doar pe acasă și au făcut deplasarea la Sighetu Marmației pentru turneul final al categoriei junioare II. Mureșencele au debutat cu stângul, la fel ca și în urmă cu o săptămână, același rezultat, cu aceeași adversară, 1-3 cu CSM București. Diferența față de jocul dinainte cu o săptămână a fost aceea că mureșencele au intrat mai repede în meci, au câștigat la pas setul secund, dar l-au cedat fără replică pe următorul și la mare luptă pe ultimul. La București au demarat doar după ce au cedat două seturi, dar la 1-2 au avut chiar trei mingi de set. A urmat jocul cu CSȘ Bega Timișoara. Mureșencele au învins cu 3-1, dar au fost seturi extrem de disputate, cu răsturnări de scor. După cele două etape situația era foarte echilibrată, în etapa a III-a urmau trei jocuri între echipe aflate la egalitate de puncte.

Victorii în jocuri cheie

Mureșencele întâlneau în etapa a treia CTF Mihai I București, ambele cu câte o victorie și un eșec. S-au impus cu 3-2, obținând 2 puncte prețioase. Acest succes a fost oarecum „umbrit” de faptul că s-a ratat obținerea a 3 puncte. Câștigaseră primele două seturi, le-au cedat pe următoarele două și au fost la un pas de eșec în setul decisiv, în care au revenit de la 9-12 la 15-12.

Final fără breșe

Penultima etapă a adus două certitudini. CSM București a câștigat în trei seturi în fața gazdelor și și-a asigurat titlul de campioană și CSU Medicina un loc pe podium. Mureșencele au învins cu 3-0 Dinamo, cu primele două seturi câștigate cu mari emoții și răsturnări spectaculoase, la 24 și 23, un al treilea la pas, 25-13. CTF Mihai I a trecut pe locul 3, loc pe care trebuiau să-l apere în duelul bucureștean cu Dinamo și puteau chiar spera la argint, dar într-o eventuală surpriză de proporții în partida Sighet-Mureș.

Proaspăta campioană a trecut în ultima rundă fără emoții de CSȘ Bega Timișoara. În partida care putea considerată drept „finala mică”, pentru medalia de bronz Dinamo a învins cu 3-2 CTF și înaintea jocului de închidere CSU Medicina, Dinamo și CTF totalizau câte 8 puncte, fiind departajate de raportul setaverajului. Acest rezultat a fost cel mai favorabil mureșencelor. Pentru a-și păstra locul secund le era suficient un singur set cu echipa gazdă, care nu câștigase niciunul în cele patru jocuri.

„Medicinistele” au început ezitant jocul. Un prim set cu mari fluctuații, de genul 14-10/14-15/18-15/18-18/22-18/22-23, după care mureșencele au cedat primul set la 23, primul câștigat de gazde.

Nu s-a pus totuși problema. S-au concentrat, a urmat un start cu o desprindere la 12-2, apoi la 19-4. Au câștigat setul care le asigura argintul cu 25-10, apoi pe următoarul la 11 și aveau cel puțin 1 punct. Jocul s-a încheiat cu un set echilibrat, adjudecat de vicecampioane cu 25-21.

Cele opt dublu medaliate pregătite de antrenorul Stefan Paunovic și kinetoterapeutul Marius Silvaș: Iarina Axinte, Alexandra Șumandea, Maria Codreanu, Sara Zucovic, Denisa Ielciu, Raluca Mureșan, Andreea Cotor, Noemi Moldovan.

Clasament final

1. CSM București       5 5 0 0 0    15-  2         15p

2. CSU Medicina        5 3 1 0 1    13-  7         11p

3. Dinamo                    5 2 1 0 2      9-  8           8p

4. CTF Mihai I            5 2 0 2 1    11-10           8p

5. CSȘ Bega                5 1 0 0 4      4-12           3p

6. CSȘ Sighet              5 0 0 0 5      1-15           0p

În coloane: meciuri jucate, victorii cu 3-0 sau 3-1 (3p), victorii cu 3-2 (2p), înfrângeri cu 2-3 (1p), înfrângeri cu 1-3 sau 0-3, setaveraj, puncte.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.