Home / Recomandări zi de zi / Locuri de muncă, cu sprijinul AJOFM Mureș

Locuri de muncă, cu sprijinul AJOFM Mureș

Distribuie

În primele patru luni ale anului 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș au fost încadrate în muncă 1.230 de persoane, dintre care 602 de femei.

”Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 610 au peste 45 de ani, 175 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 149 au între 25 și 35 de ani, iar 296 sunt tineri sub 25 de ani (296 tineri NEET). În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 588 provin din mediul urban, iar 642 de persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (417), urmate de cele cu studii profesionale (301), studii gimnaziale (271). Numărul celor cu studii primare este de 77, al celor cu școli postliceale este de 47, iar cei cu studii universitare  sunt în număr de 117”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea AJOFM Mureș.

Potrivit aceleiași surse, din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mureș 435 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

”Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în primele patru luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 4.229 de persoane. Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș puteți accesa www.anofm.ro”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.