Plan Județean de Gestiune a Deșeurilor pentru județul Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 348 Vizualizări

Plan Județean de Gestiune a Deșeurilor pentru județul Mureș

Plenul Consiliului Județean Mureș a aprobat joi, 27 mai, într-o ședință ordinară de lucru, Planul Județean de Gestiune a Deșeurilor în județul Mureș pentru perioada 2020-2025. Documentul a fost întocmit ca urmare a revizuirii de către Ministerul Mediului a strategiei naționale privind gestionarea deșeurilor, prin adoptarea Hotărârii Guvernului nr. 870/2013 privind aprobarea Strategiei Naționale de Gestionare a Deșeurilor 2014-2020 și a Hotărârii Guvernului nr. 942/2017 privind aprobarea Planului Național privind Gestionarea Deșeurilor.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, documentul are o valoare strategică și deține ”un rol cheie în dezvoltarea gestionării deșeurilor”, principalul lui scop fiind ”de a stabili măsurile necesare pentru îmbunătățirea funcționării sistemului județean de gestiune al deșeurilor implementat prin proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide Mureș, precum și direcțiile viitoare de dezvoltare ale acestuia”.

” Planul Județean de Gestiune a Deșeurilor stabilește și analizează alternative de gestionare a deșeurilor numai pentru deșeurile municipale, fiind singurul flux de deșeuri pentru care au fost stabilite instalații de tratare în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide Mureș. Celelalte fluxuri de deșeuri intră sub incidența responsabilității extinse a producătorilor sau sunt în responsabilitatea generatorilor de deșeuri. De asemenea, Planul Județean de Gestiune a Deșeurilor contribuie la stabilirea necesarului de investiții și a politicii în domeniul gestionării deșeurilor care fac obiectul planificării, servește ca bază pentru susținerea și dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor la nivel județean precum și pentru elaborarea proiectelor de investiții în domeniul gestionării deșeurilor, pentru obținerea de finanțări din fondurile Uniunii Europene”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

Sandu TUDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE