Premii consistente în bani pentru elevii de elită din Târgu Mureș! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 814 Vizualizări

Premii consistente în bani pentru elevii de elită din Târgu Mureș!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 27 mai, într-o ședință ordinară de lucru, instituirea Premiilor anuale „Gaudeamus”, acordate şefilor de promoţie din unităţile de învăţământ de stat cu ciclu liceal din Târgu Mureş şi a Premiilor anuale „Excelenţă în Învăţământ”, acordate elevilor care obţin media 10 la Evaluarea Naţională şi la Examenul de Bacalaureat.

Elevi eligibili de la 31 de unități de învățământ

Proiectul a fost inițiat de șase consilieri locali, respectiv de Alexandru Győrgy (PNL), Horaţiu Suciu (PNL), Bogdan Costin Voicu (PNL), Horea Arthur Șarlea (PNL) dr. Tamási Zsolt-József (UDMR) și dr. Berecki Sándor (UDMR) și prevede faptul că în anul şcolar 2020-2021 cuantumul Premiului „Gaudeamus” şi a Premiului „Excelenţă în Învăţământ” va fi de 2.000 de lei pentru fiecare elev.

”La nivelul municipiului Târgu Mureş funcţionează un număr de 13 şcoli gimnaziale, 13 licee şi 5 colegii, fiecare în parte având elevi cu rezultate deosebite la învăţătură, însă pentru stimularea unui număr cât mai mare de elevi să depună eforturi constante și susţinute în acumularea cunoştinţelor necesare dezvoltării personale în primul rând şi în mod subsidiar dezvoltării unei societăţi educate, se impune ca autorităţile locale să se implice în mod activ, prin asigurarea unei baze materiale adecvate procesului instructiv educativ, dar mai ales prin compensarea individuală a celora care s-au remarcat prin rezultate deosebite. Instituirea și acordarea Premiilor anuale „Gaudeamus” și „Excelenţă în Învăţământ” propune implicarea autorităţilor locale în motivarea şi recompensarea elevilor din ciclul liceal din Târgu Mureş cu rezultate deosebite la învățătură”, au precizat inițiatorii proiectului.

Hotărârea adoptată de Consiliul Local Târgu Mureș mai prevede faptul că în cazul unităților de învăţământ care au mai multe linii de studiu Premiul „Gaudeamus” va fi acordat pe linii de studiu.

Aceeași hotărâre mai prevede că Premiile „Gaudeamus” vor fi înmânate, după caz, de către primar, viceprimar sau alt reprezentant al autorităţii administraţiei publice locale delegat de primar, în cadrul festivităţilor de încheiere a anului şcolar, iar Premiile anuale „Excelenţă în Învăţământ” vor fi acordate în cadrul unei festivităţi organizate de Primăria municipiului Târgu Mureş.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE