Home / Sanatate / Spital de recuperare post-COVID-19 la Târgu Mureș?

Spital de recuperare post-COVID-19 la Târgu Mureș?

Distribuie

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 29 mai, că liberalii susțin realizarea unui viitor spital de recuperare post-COVID-19 la Târgu Mureș, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Despre PNRR vom vorbi când vom ști exact ce se va putea finanța. Sigur că sunt proiecte, dar în momentul de față eu zic că este prematur să prezentăm proiecte. Vom prezenta după ce este aprobat PNRR-ul de către Comisie și vom ști foarte clar ce se finanțează. Evident că sunt proiecte în toate domeniile, în domeniul educației, în domeniul sanitar, în domeniul sănătății există proiecte, mi-a fost prezentat de exemplu un proiect pentru realizarea unui centru de recuperare, pentru că nu există un spital de recuperare post-COVID în Târgu Mureș, deși Târgu Mureș este printre municipiile campioane în materie de sănătate. Sunt multe proiecte care vor afecta favorabil viața Târgu Mureșului”, a afirmat Ludovic Orban, cu prilejul unei conferințe de presă susținută la Târgu Mureș.

Cu ochii pe Fondul pentru Tranziție Justă

Liderul liberalilor din România a mai precizat că județul Mureș se află pe o listă alcătuită din șase județe din România care vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă prin intermediul Fondului pentru Tranziție Justă.

”Nu numai pe PNRR, ci și pe viitorul exercițiu multianual 2021-2027, de asemenea Mureșul este printre cele șase județe care pot să beneficieze de finanțare europeană nerambursabilă în cadrul Fondului pentru Tranziție Justă – aici autoritățile locale și agenții economici trebuie să pregătească proiecte care să poată să fie finanțate în cadrul Fondului de Tranziție Justă”, a punctat președintele Camerei Deputaților.

La conferința de presă a participat și europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan care a subliniat importanța Fondului de Tranziție Justă pentru dezvoltarea județului Mureș.

”Domnul președinte Orban și cu mine suntem astăzi alături de colegii noștri din județul Mureș, aici, pentru a discuta despre dezvoltarea județului Mureș în perioada următoare și evident aici un rol important îl au și fondurile europene. În următorii ani România va beneficia de mai multe fonduri europene decât a beneficiat oricând de la aderarea noastră de la Uniunea Europeană. Vedeți cu toți acest Plan Național de Redresare și Reziliență de aproximativ 30 de miliarde de euro – sunt fonduri europene tradiționale de unde vor veni cu prioritate fonduri pentru investiții în infrastructură de canalizare, de apă și de gaze acolo unde sunt necesare, adică exact domeniile în care oamenii așteaptă dezvoltare în perioada următoare. Județul Mureș are și șansa de a beneficia și de un fond special destinat pentru a facilita tranziția spre energie verde, se numește Fondul Tranziției Juste, de unde județul Mureș va putea absorbi fonduri europene pentru reducerea poluării, reducerea emisiilor”, a arătat Siegfried Mureșan.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.