Mureș: Percheziții într-un caz de falsificare de adeverințe medicale Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 609 Vizualizări

Mureș: Percheziții într-un caz de falsificare de adeverințe medicale

Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș au efectuat joi, 27 mai, trei percheziții domiciliare într-un dosar penal de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, la domiciliul persoanei bănuite de comiterea faptelor, precum și la alte două locații din județul Mureș.

”Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2018, un bărbat, de 46 de ani, din Sovata, ar fi falsificat adeverințe medicale și fișe de aptitudini, specifice medicinei muncii, prin aplicarea unor parafe și semnături false. Ulterior, documentele în cauză ar fi fost utilizate de alte persoane, la angajare. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri și ștampile, fără amprentă, posibil a fi fost folosite în activitatea infracțională, precum și un pistol letal, cu șapte cartușe, deținute în afara cadrului legal și fără documente specifice. În baza probatoriului administrat, la aceeași dată, față de cel în cauză, polițiștii au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, iar, ulterior, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, la acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE