Home / Business / Situația șomajului din județul Mureș

Situația șomajului din județul Mureș

La sfârșitul lunii aprilie 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș erau înregistrați 6.616 de șomeri, din care 3.148 de femei, rata șomajului fiind de 2,81%.

”Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,85%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere/creșterecu 0,04 puncte procentuale. Din totalul de 6.616 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Mureș, 2.143 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.473 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 4.684 de șomeri provin din mediul rural și 1.932 sunt din mediul urban”, a transmis conducerea AJOFM Mureș.

Potrivit sursei citate, șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Mureș (44,99%), urmat de cei cu studii gimnaziale (22,49%), studii profesionale (13,30%), studii liceale (13,98%), studii superioare (4,20%) din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu școli postliceale sunt 1,04 %.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Poarta Sufletului” deschisă de Crama Sântu

Crama „Sântu” și-a deschis larg porțile vineri, 11 iunie, prilej pentru avocatul Vasile Costea, proprietarul …