Spectacol al Teatrului Național Târgu Mureș, nominalizat la Premiul UNITER Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 205 Vizualizări

Spectacol al Teatrului Național Târgu Mureș, nominalizat la Premiul UNITER

Spectacolul „Villa Dolorosa“ de Rebekka Kricheldorf, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol.  

Pentru a XXIX-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.

Producţia Teatrului Naţional Târgu Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“ a avut premiera în 14 noiembrie 2020, la Sala Mare, în format live streaming.   

„Printr-un joc al sorții, ne-am pomenit lucrând la ”Villa Dolorosa” într-o spărtură din pandemie, o scurtă acalmie în caruselul infectărilor, care i-au atins, totuși, pe unii dintre noi, în vara-toamna anului 2020. Precum personajele acestei piese, eram blocați în propriile noastre vieți, distanțați de ceilalți, distanțați de teatru, distanțați de noi înșine, cei care fuseserăm până atunci. Spectacolul pe care l-am făcut împreună rămâne o mărturie a acelei imense singurătăți și conține înăuntrul său – sper să-i captați vibrația – dorința imensă de a putea îmbrățișa viața, de a ne mai putea bucura de acest mare mister. Împreună!“, a declarat regizorul Theodor-Cristian Popescu.

Despre piesă

”Via Dolorosa” (”Calea durerii” în latină) sau, pe românește, ”Drumul Crucii”, este ultimul traseu pe care l-a străbătut Iisus, în drum spre moarte, cărându-și crucea ca să spele păcatele omenirii.

În spectacolul bazat pe textul scris de Rebekka Kricheldorf, ”Via Dolorosa” devine ”Villa Dolorosa”, drumul patimilor devine un cămin aflat în plin proces de degradare, iar cele trei surori ale lui Cehov – Irina, Mașa și Olga – sunt trei femei ale timpurilor noastre. Irina își aniversează de trei ori ziua de naștere, iar evenimentele accentuează de fiecare dată drama care pune stăpânire pe viețile surorilor și la care contribuie conflicte generate de probleme financiare, lipsă de sens, blazare, datorii, angoasă și disperare.

Din distribuţie fac parte Georgiana Ghergu, Steliana Bălăcianu, Loredana Dascălu, Ale Ţifrea, Luchian Pantea şi Theo Marton. Regia este semnată de Theodor-Cristian Popescu, scenografia a fost realizată de Irina Moscu, sound designer a fost Andrei Raicu, light designer a fost Cristian-Gabriel Niculescu, regia tehnică este asigurată de Stelian Chiţacu, sufleur este Laura Moldovan, iar traducătorul piesei este Ciprian Marinescu.

(Redacția / Foto: Cristina GÂNJ)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE