Home / Cultură / Ferestre de culoare deschise la Galeria „Unirea”

Ferestre de culoare deschise la Galeria „Unirea”

Galeria „Unirea” din Târgu Mureș a găzduit sâmbătă, 29 mai, vernisajul expozitiei artiștilor plastici, membrii ai Asociației Artiștilor Plastici Mureș, intitulată „Ferestre”. Simezele galeriei „Unirea” au fost și de această dată colorate de talentul artiștilor plastici mureșeni, strădania acestora fiind subliniată în alocuțiunea sa de Marcel Naste, artist plastic, directorul Casei de Cultură a Studenților Târgu Mureș.

„Fereastra este calea spre lumină: ferestre ale sufletului, ferestre ale creaţiei și ferestre ce ne însoţesc în drumul vieţii. Prin Fereastră putem identifica o trecere ce întotdeauna realizează un interesant balans între eternitate, și ceea ce pictorul vrea să transmită, direct sau indirect, prin aluzii. Ferestrele sunt de fapt povestiri în ramă, cu precizarea că în unele lucrări, rama este chiar fereastra. Felicit pe fiecare în parte pentru implicare, dăruire și pentru efortul susţinut și vă mulţumesc pentru oportunitatea de a fi azi alături de toate aceste ferestre, care mie personal îmi dă posibilitatea de a-mi căuta direcţia supradimensională a sugestiei, de a fi dincolo de fereastra inimii și trupului nostru”, a spus Marcel Naste în deschiderea expoziției „Ferestre”.

 Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Noaptea Muzeelor” reînvie în 2021!

Cu toate că anul trecut „Noaptea Muzeelor” nu a avut loc din pricina situației epidemiologice, …