Calendarul Evaluării Naționale 2021 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Calendarul Evaluării Naționale 2021

Ministrul Educației și Cercetării din România, Sorin Mihai Cîmpeanu, a remis recent, în data de 28 aprilie, Ordinul nr. 3744 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Educației și Cercetării nr. 5455/2020 privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021, document care conține și Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a

Etapa I:

7-11 iunie: Înscrierea la Evaluarea Națională;

22 iunie: Limba și literatura română – proba scrisă;

24 iunie: Matematică – proba scrisă;

25 iunie: Limba și literatura maternă – proba scrisă;

29 iunie (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;

29 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) – 30 iunie (ora 8.00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor;

30 iunie – 4 iulie: Soluționarea contestațiilor;

4 iulie: Afișarea rezultatelor finale.

Etapa specială:

28 iunie – 2 iulie: Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale (se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 7 – 11 iunie 2021);

5 iulie: Limba și literatura română – proba scrisă;

6 iulie: Matematică – proba scrisă;

7 iulie: Limba și literatura maternă – proba scrisă;

9 iulie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12.00);

9 iulie: Depunerea contestațiilor (ora 14.00 – ora 20.00);

10-11 iulie: Rezolvarea contestațiilor;

12 iulie: Afișarea rezultatelor finale (după ora 12.00).

Notă: La solicitarea comisiilor județene/ comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea/ reducerea perioadelor de evaluare/ reevaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor.

Reguli generale:

– Accesul în unitatea de învățământ se realizează până la ora 8.30.

– Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00.

– Accesul în unitatea de învățământ trebuie organizat astfel încât să fie asigurați minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și să existe o distanță minimă de 2 metri între oricare 2 persoane.

– Nu este permis accesul persoanelor cu o temperatură corporală care depășește 37,3 grade Celsius.

– Se asigură dezinfectarea suprafețelor și distanțarea fizică pe toată durata examenului.

– Parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat si semnalizat, respectând normele de distanțare fizică.

– Se interzice candidaților să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/ centrul de examen în acest scop.

– Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen.

– Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

– Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, alfabetic, pe Centru de examen.

– În intervalul 8.30 – 9.00, asistenții pregătesc debutul probei prin: legitimarea și instruirea elevilor, împărțirea tipizatului – fila 1 și a ciornei; colțul foii tipizate este lipit ulterior distribuirii subiectelor în săli, numai după ce, asistenții au verificat corectitudinea datelor scrise de către elevi și după ce asistenții au semnat. Colțurile sunt lipite numai după ce elevii au început să scrie pe foaia de examen rezolvarea subiectelor

– Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/ asistenți din unitatea/ unitățile de învățământ/ centrul/ centrele de examen sau cu exteriorul.

– La intrarea în unitatea de învățământ sunt asigurate materiale și echipamente de protecție: covorașe dezinfectante, măști, substanțe dezinfectante pentru mâini.

– Fiecare persoană care intră în școală va primi câte o mască la sosire și câte o mască la plecare.

– La intrarea în școală fiecare persoană se dezinfectează pe mâini.

– Intrările/ ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat.

– În unitatea de învățământ toate persoanele vor purta mască de protecție.

Reguli de triaj epidemiologic:

– Triajul epidemiologic se efectuează de către cadrul medical la intrarea în Centrul de Examen prin:

– Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, activitate care se va realiza la umbră; dacă temperatura corporală depășește 37,3 grade Celsius se repetă măsurarea temperaturii de trei ori succesiv, la un interval de timp de 2-5 minute.

– Observarea clinică a simptomelor respiratorii de tipul tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată.

– Cadrele medicale care constată că un elev este în situația de a nu fi primit în examen informează comisia din Centrul de Examen și consemnează în procesul verbal conform anexei din procedura comună 9412/3798/11 iunie 2020 ; procesul verbal rămâne la dosarul comisiei.

– Dacă un elev este în situația de a nu fi primit la examen, comisia din Centrul de Examen înștiințează părinții/ reprezentanții legali ai acestuia cu privire la acest aspect și cu privire la posibilitatea de a susține examenul în etapa specială.

Alte măsuri în unitatea de învățământ:

– Colectarea măștilor purtate se va face în locuri special amenajate și semnalizate.

– În sălile de examen stabilirea locurilor se realizează astfel încât să existe o distanță de 2 metri între candidați, pe rânduri și între rânduri.

– La intrarea în sala de examen se va afișa oglinda sălii și asistenții vor dirija candidatul direct către locul destinat pentru a evita parcurgerea întregii suprafețe a sălii în căutarea locului.

– În unitățile de învățământ special, în sălile de examen, nu se va depăși numărul de 10 persoane.

Dacă un elev anunță școala că este în situația de a fi în izolare/ carantină/ spital ca urmare a unei suspiciuni de infectare cu SARS- CoV-2 sau diagnosticare cu COVID-19 și nu poate susține examenul în prima etapă, atunci circuitul informației este următorul: Școală – Comisia municipală – DSP (pentru spitalizați)/ Administrația publică locală (pentru izolați sau carantinați ) care confirmă – Comisia municipală – Școală Elevul cu alte afecțiuni poate susține examenul în sesiunea specială dacă are document medical de la medicul de familie sau medicul specialist cu mențiunea “starea de sănătate permite încadrarea în etapa specială de examen.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE