Cum s-au ”dezumflat” cu peste 70% procentele de vaccinare din Râciu și Miercurea Nirajului Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1762 Vizualizări

Cum s-au ”dezumflat” cu peste 70% procentele de vaccinare din Râciu și Miercurea Nirajului

În urmă cu trei săptămâni, comunitatea din județul Mureș privea cu mândrie către localitățile Râciu și Miercurea Nirajului, despre care col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, afirma că au o rată de vaccinare de 92%, respectiv 86%.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, ”corectat” de RO Vaccinare

Anunțul colonelului doctor Valeriu Gheorghiță fusese făcut cu prilejul unei conferințe de presă desfășurată în debutul ”Maratonului vaccinării”, acțiune organizată în incinta Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”Localitatea Râciu are 92% rată de acoperire vaccinală. Este un lucru extraordinar, sigur acest lucru coincide cu faptul că în acea localitate există un centru de vaccinare. Este foarte important că oamenii au înțeles să meargă să se vaccineze. La Miercurea Nirajului există o rată de acoperire de vaccinare de peste 86%. Iarăși este un procent foarte mare de acoperire vaccinală. Sunt lucruri care contează pentru comunitatea din care provenim, este un model de bună practică, este un exemplu pe care noi îl putem da celorlalte comunități”, spunea, la data de 14 mai, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Potrivit informațiilor publicate de pagina de Facebook intitulată RO Vaccinare, la data de 26 mai (ultima dată la care s-a făcut raportarea – n.r.) localitățile mureșene fruntașe în privința imunizării anti COVID-19 sunt Târgu Mureș (32,5%), Corunca (29,35%), Reghin (28,52%), Sângeorgiu de Mureș (26,77%) și Sâncraiu de Mureș (26,46%), iar localitățile evidențiate de col. dr. Valeriu Gheorghiță au o rată de vaccinare de 14,81% Râciu (locul 33 dintre cele 102 de unități administrative-teritoriale din județul Mureș) și de 12,79% Miercurea Nirajului (locul 46 în aceeași ierarhie județeană).

Explicațiile, date de șeful DSP Mureș

Vineri, 4 iunie, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, dr. Iuliu Moldovan, a explicat motivul pentru care ratele de vaccinare din localitățile Râciu și Miercurea Nirajului au scăzut cu peste 70 de procente de la data anunțului făcut de col. dr. Valeriu Gheorghiță.

”În cele două localități există câte un centru de vaccinare și practic cifrele prezentate au fost raportate la numărul de vaccinuri administrate în respectivele centre. Ulterior, s-au corelat practic CNP-urile cu baza de date a populației după domiciliul din cartea de identitate și astfel avem o imagine reală a fiecărei localități. Situația prezentată pe RO Vaccinare este la 26 mai și în cursul acestei săptămâni sau în cursul săptămânii viitoare vom avea situația la zi și practic vom avea începând de săptămâna viitoare o situație în timp real a numărului de persoane vaccinate în funcție de domiciliu”, a declarat dr. Iuliu Moldovan, cu prilejul unei conferințe de presă organizată în incinta UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE