Home / Slider / ANUNȚ IMPORTANT în atenţia absolvenţilor de învățământ, promoţia 2021!

ANUNȚ IMPORTANT în atenţia absolvenţilor de învățământ, promoţia 2021!

Conducerea Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureș informează absolvenţii de învățământ din promoţia 2021 că sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie ”în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.”

”Absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiei de ocupare a forței de muncă Mureș și la punctele de lucru Luduș, Reghin, Sighișoara, Târnăveni și Sovata, în raza cărora își au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă beneficiază de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării (prime)”, a transmis conducerea AJOFM Mureș.

Documentele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiei ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, Curriculum Vitae, declarație pe proprie răspundere- privind starea de sănătate (https://bit.ly/3w65lsY), acord de utilizare a datelor cu caracter personal (https://bit.ly/3tNoler).

”Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii. Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj în cazul în care nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale în termenul menționat. În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor stabilită prin regelementările normative în vigoare.  În cazul elevilor care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ”, se menționează în comunicat.

Informații suplimentare pot fi obținute pe pagina web www.anofm.ro.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Centru de vaccinare Johnson & Johnson

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat vineri 26 …