De la „meci de bere”, la unul „care pe care” Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

De la „meci de bere”, la unul „care pe care”

Ultimul joc din cadrul turneului final al Ligii I de baschet masculin care are loc în sala Olimpia din Ploiești se dispută între formația locală CSM și CSU Târgu Mureș. Întâlnirea se anunța una între două echipe promovate deja în Liga Națională, un „meci de bere”, cum se mai folosește în cazul partidelor fără miză. Elementele care conduceau la această concluzie erau legate de rezultatele înregistrate de către participante în prima fază a campionatului și parcursul în startul celei de-a doua. CSM Ploiești și formația mureșeană încheiaseră sezonul regulat pe primele două locuri, cu un singur eșec pentru echipa antrenorului George Trif. Aceasta a fost suferită în fața prahovenilor, la ultimul turneu din prima fază. Contrar așteptărilor însă, înaintea ulltimei etape echipa virtual promovată este Rapid București. După ce depășiseră echipa gazdă cu 71-67, rapidiștii au reușit să-i învingă în penultima zi și pe mureșeni. A fost o victorie la limită, scor 62-61 (17-12, 18-20, 14-14, 12-16), soarta învingătoarei fiind incertă până la ultimul fluier.

Un singur coș schimba soarta

Mureșenii au resimțit din plin absența lui Vladimir Șolopa, suspendat după primul meci, dar și lipsa de experiență a unui lot cu mulți juniori în componență. Startul a fost unul bun pentru mureșeni, care s-au aflat mult timp la conducere. Bucureștenii au refăcut și au preluat conducerea în al treilea sfert, dar elevii lui George Trif au revenit și la ultima pauză au refăcut diferența de 3 puncte pe care o aveau la pauza mare. În debutul ultimului act mureșenii s-au văzut din nou conduși, dar au revenit de la 50-51cu 5 puncte consecutive reușite de Martinic. Au urmat însă peste 4 minute fără realizări, timp în care Rapid a reușit 9 puncte. În ultimele 3 minute mureșenii au reușit două „treițe”, prin Steff și Szilveszter, dar singurul coș al Rapidului le-a adus acestora victoria și promovarea. Rezultatul final a fost stabilit cu 90 de secunde înaintea sirenei, dar coșul victorios n-a mai venit pentru mureșeni.

Rapid rămâne așadar singura neînvinsă înaintea ultimei partide, care va avea loc în compania ultimei clasate, CSU 2 Sibiu, în timp partida anunțată mai degrabă amicală va fi pentru al doilea loc promovabil. Se poate menționa totuși că nici o victorie la limită a mureșenilor nu ar fi schimbat mult situația. Ei ar fi avut și în acel caz nevoie de victorie, deoarece în caz de eșec intra în calcul diferența coșaverajului, iar Rapid era pe plus.

Punctele mureșenilor au fost înscrise de: Goran Martinic 21 puncte (2×3), Szilveszter Botond 14 (2), Bölöni Tamás 12 (1), Steff Norbert 6 (2), Andrei Mureșan 4, Dávid Engi Rosenfeld 3 (1), Răducu Blaga 1.

Au mai jucat Vlad Nistor, Cristian Gyorki și Mihnea Tălmăcean.

Promovare amânată

În jocul devenit astfel decisiv CSM Ploiești a obținut victoria și promovarea alături de Rapid. Gazdele au învins cu 80-74, după ce mureșenii câștigaseră primul sfert cu 20-17, îl cedaseră al doilea cu 17-21, astfel că la pauza mare s-a intrat cu avantaj minim de partea prahovenilor. La reluare CSM a reușit desprinderea la peste 10 puncte, a câștigat actul trei cu 28-15 și revenirea mureșenilor a fost tardivă. CSU s-a apropiat până la 4 puncte, a câștigat ultimul act cu 21-15, dar promovarea s-a amânat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE