Home / Slider / Maraton de spectacole pentru copiii aflați în spitale

Maraton de spectacole pentru copiii aflați în spitale

Sute de copii din Sighișoara, Târgu Mureș și Livezeni s-au bucurat de spectacolele susținute de actori de la Teatrul Național din Târgu Mureș, iar cu sprijinul angajaților E.ON a fost organizată și o donație de cărți pentru două școli din județul Iași.
Ziua de 1 iunie a fost plină de voie bună pentru majoritatea copiilor.Toate locurile unde au fost organizate activități pentru copii au fost încărcate cu energia celor mici. Însă nu toți au avut această șansă, unii dintre ei sunt în spitale, iar alții provin din familii cu diverse probleme. Pentru ca bucuria să ajungă și la o parte dintre acești copii, E.ON România a organizat timp de două zile alături de partenerii săi, Asociația Cristi Vasiliu din Târgu-Mureș și Asociația Kreativis din Iași, acțiuni dedicate Zilei Internaționale a Copiilor.

Teatru interactiv

Alături de Asociația Cristi Vasiliu, cu ajutorul actorilor Costin Găvază și Bianca Fărcaș de la Teatrul Național din Târgu-Mureș, a fost organizat un maraton de spectacole de teatru interactiv, special concepute pentru copiii internați în mai multe clinici din județul Mureș. Chiar de 1 iunie spectacolele au ajuns la Centrul pentru Copii cu deficiențe Neuropsihiatrice Sighișoara, unde sunt 30 de copii rezidenți permanent și alți 50 la tratament de zi, și la Clinica Oximed din Livezeni, unde fac terapie 35 de copii. Aceștia din urmă fac tratamente îndelungate de recuperare neuro-motorie.
“Chiar dacă sunt copii pe chipul cărora se vede suferința bolii cu toții s-au lăsat duși în lumea poveștilor și s-au bucurat alături de personajele prezente chiar la ei în curte. Zâmbetul copiilor a fost cea mai mare răsplată pentru noi”, a declarat Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.
Pe 2 iunie, aproape 100 de copii internați la Clinicile de Pediatrie, Ortopedie Pediatrică și Cardiologie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș s-au bucurat de același spectacol, dar în mediul online, datorită restricțiilor impuse în spitale.

Donație de cărți
Nici copiii din mediul rural nu au fost lăsați deoparte în această zi specială dedicată copilăriei. Urmare a donațiilor de cărți ale angajaților E.ON România pentru Asociația Kreativis din Iași, a fost amenajat un spațiu de lectură la Școala Gimnazială ”Axinte Uricariul” din comuna Scânteia, județul Iași. O parte dintre cărți au fost donate bibliotecii Școlii Gimnaziale ”Constantin Erbiceanu” din comuna ieșeană Erbiceni.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conferință despre managementul îmbunătățit al insuficienței cardiace

Șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, prof. univ. …