Home / Altele / Avantajele unei friteuze cu aer cald

Avantajele unei friteuze cu aer cald

Distribuie

Alimentele prăjite sunt cele mai tentante. Dar devin și mai tentante atunci când daunele asupra sănătății sunt reduse la prăjire. Acum imaginați-vă că puteți prăji fără a fi nevoie de ulei. A fost inventată o nouă metodă de a mânca prăjit și de a spune adio uleiului. Aceste dureri de cap au dispărut odată cu apariția friteuzei cu aer cald, una tot mai populară.

Obțineți o crustă crocantă pe un pui delicios. Chiar și textura corectă la cartofii prăjiți fără a fi nevoie de cantități mari de ulei. Când aerul este responsabil pentru prăjirea alimentelor, sănătatea și textura alimentelor se îmbunătățesc. În plus, prăjirea în tigaie este periculoasă, deoarece riscurile de arsuri sunt foarte mari. Prin urmare, prăjirea fără ulei este o alternativă binevenită.

Producătorii au introdus pe piață diferite modele pentru ca utilizatorii să o selecteze pe cea care se potrivește cel mai bine cerințelor lor. Și indiferent pe care o preferați, veți lua o decizie bună. Pregătirea imediată și sănătoasă a tuturor tipurilor de alimente prăjite este acum o sarcină mult mai ușoară.

Care sunt avantajele unei astfel de friteuze?

1. Evitați excesul de ulei: este obișnuit ca atunci când scoateți alimentele din tigaie să aibă o aromă de ulei foarte pregnantă. Pentru a evita acest lucru, nutriționiștii recomandă prăjirea lor într-o friteuză fără ulei. Acest lucru este recomandat deoarece mâncarea prăjită se gătește de obicei în ulei fierbinte din abundență. Nu e nevoie de asta, însă, la o friteuză cu aer cald.

2. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la temperatură: dacă sunteți un bucătar experimentat, veți ști că nu toate ingredientele sunt prăjite la aceeași temperatură. Friteuza se ocupă de asta. Aceste aparate încorporează un regulator de căldură, care asigură temperatura potrivită pentru carne, legume sau aluat, așa că nu mai trebuie să cumpărați acele termometre scumpe. 

3. Include temporizator – Producătorii au creat câteva modele de friteuză cu temporizator. Acestea indică, printr-un sunet sau o lumină, că alimentele trebuie deja extrase. Cele care nu au această funcție au timpul specificat împreună cu temperatura corespunzătoare fiecărui ingredient.

4. Ușor de utilizat – Utilizarea unei friteuze cu aer cald nu necesită abilități profesionale de gătit. Acestea au un panou de control digital care face toate setările. La aceasta adăugăm avantajul vitezei și al timpului de lucru al friteuzelor fără ulei. Sunt aproape automate în funcționare.

5. Au o capacitate considerabilă: vin în dimensiuni mari, cu o capacitate pentru cel puțin două sau trei feluri de mâncare, ceea ce înseamnă că puteți găti mai multe porții simultan. În acest fel, îți va lua puțin timp pentru a-ți impresiona oaspeții.

6. Economisiți ulei: pentru că nu aveți nevoi de el. Dacă prăjiți mâncarea într-o tigaie, va trebui să realimentați tigaia în mod repetat cu ulei. Când utilizați o friteuză fără ulei, mâncarea dvs. va fi gătită în mai puțin timp. Grăsimile, colesterolul, nu vor mai fi o preocupare pentru dieta dvs., eliminând uleiul din alimente.

7. Nu trebuie curățată în fiecare zi: curățarea uleiului din tigaia în care prăjim mâncarea poate fi o treabă foarte greoaie. Grăsimea nu se dizolvă ușor. Cu friteuza nu va trebui să vă confruntați cu acest inconvenient zilnic. Va fi suficient să o curățați o dată pe săptămână dacă o folosiți frecvent.

8. Este sigură: pentru a evita stropirea cu ulei fierbinte periculos, friteuza cu aer cald a fost proiectată cu un sistem anti-stropire. Marginile sale înalte împiedică scurgerea de grăsime din recipient. În plus, are o trapă superioară pentru a o închide în timp ce mâncarea se gătește. Deoarece baza este închisă, orice risc este redus.

9. Nu te murdărești din ulei: deoarece eliminăm variabila ulei, nu este nevoie să reciclezi sau să înlocuiești nimic. Acțiunea sa prin căldură, aer și electricitate face prăjirea mai sănătoasă, mai rapidă, mai curată și mai confortabilă

10. Operația este ușor de finalizat: friteuza cu aer cald funcționează în același mod ca un cuptor cu microunde sau un cuptor clasic; configurați timpul în care va funcționa și intensitatea. Gătirea este autonomă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.