VIDEO,FOTO: Emoția absolvirii la Liceul Tehnologic „Vasile Netea” din Deda Deda
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1802 Vizualizări

VIDEO,FOTO: Emoția absolvirii la Liceul Tehnologic „Vasile Netea” din Deda

Absolvenții claselor a XII-a, Promoția 2017-2021, din cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda au trăit joi, 3 mai momentul festiv al despărțirii de cei patru ani de liceu.

„Când ajungem în astfel de momente căutăm cuvinte înțelepte care să le punem, ca și merinde de drum, tinerilor, celor care încheie o etapă esențială a educației lor, liceul. Clipele acestea îngemănează trei feluri de trăiri: solemnitate, bucurie, emoție dar și o suavă nuanță de nostalgie pentru perioada atât de frumoasă de licean. Școala și-a împlinit menirea, va preluat ca pe niște firave mlădițe, va oferit educație, cunoștințe și grijă pentru ca voi să deveniți ceea ce sunteți azi, tineri frumoși, educați cu aspirații spre o viață împlinită”, au fost cuvintele adresate celor prezenți de prof. Silvia Andone, director adjunct al liceului din Deda, nu înainte ca părintele Gabriel Fărcaș să binecuvânteze momentul festiv al absolvenților.

Lucreția Cadar: „Sunt mândră că avem absolvenți de liceu aici la Deda”

Printre cei prezenți s-a numărat și Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, care a subliniat rolul primordial al educației, al școlii existente în comuna Deda.

„Pentru noi este un lucru deosebit să avem liceu în Deda, localitate în mediu rural. Spun asta deoarece la nivel național și județean puține mai sunt localitățile din mediul rural unde funcționează un liceu. Mai mult decât atât, anual, la noi la Deda, două specializări sunt aprofundate de absolvenți, Prelucrarea lemnului și Științele naturii. Conducerea școlii și-a dat interesul ca aceste două specializări să poată funcționa, astfel tinerii din zona noastră să aibă o calificare. După absolvire, după Bacalaureat, acești tineri se vor îndrepta spre facultăți, spre școli postliceale care îi vor aștepta cu brațele deschise. Cunoștințele acumulate în liceul din Deda le vor folosi și vor deveni oameni de nădejde pentru societatea românească. Acești absolvenți un avantaj în plus, se pot înscrie pe locurile dedicate celor din mediul rural pentru admiterea la facultate. Astfel, acești absolvenți își pot definitiva pregătirea studiilor superioare pentru a putea reveni apoi în Deda, comună aflată într-o permanentă dezvoltare. Nu pot decât să le adresez absolvenților un cuvânt de felicitare, să spun că sunt mândră că avem absolvenți de liceu aici la Deda. Le doresc succes în tot ce vor intreprinde pe viitor. Nu în ultimul rând, să păstreze în memorie acești frumoși ani de liceu, precum și respectul față de cadrele didactice care i-au pregătit pentru viață”, a spus primarul comunei Deda, Lucreția Cadar.

Ovidiu Mircea: „Ați devenit tineri frumoși, educați, încrezători în propriile puteri”

Un moment special a fost cel în care profesorii diriginți și-au luat rămas bun de la absolvenții celor două clase, XII-a A, profil Științele Naturii, diriginte prof. Ovidiu Mircea, respectiv XII-a B, profil Prelucrarea lemnului, diriginte prof. Claudia Cheia.

„Sunt cuprins, la fel ca și absolvenții, de un amestec de stări emoționale, împlinire și bucurie, amărăciune și tristețe, încredere și speranță. Împlinire și bucurie pentru că am reușit să parcurgem cu succes anevoioșii dar frumoșii ani de liceu, în care am trecut de la adolescență la maturitate, în care ne-am format personalitatea, ne-am făcut noi prietenii, am deprins raționamente noi, perioadă în care am învățat să ne bucurăm de educația formală și de cea online în ultima perioadă. Amărăciune și tristețe pentru că s-a sfârșit. S-au dus acești frumoși ani de liceu, cu bune și cu rele, cu împliniri și poate câteodată cu dezamăgiri, cu muncă și silință, iar în ultima parte cu încercări datorate pandemiei care ne-a distanțat dar nu ne-a despărțit. Ne desparte în schimb timpul care, acum ni se pare că a trecut relativist, care ne obligă să ne luăm rămas bun unii de la alții și de la acest frumos liceu de care sper să fiți mereu mândri oriunde veți merge. Încredere și speranță pentru că ați devenit tineri frumoși, educați, încrezători în propriile puteri, plini de viață și împliniri și pregătiți pentru a reuși în orice situație pe care ne-o rezervă viitorul”, a precizat prof. Ovidiu Mircea.

Claudia Cheia: „Rămâneți mereu speciali în cariera mea de dascăl”

Moment special a fost și pentru prof. Claudia Cheia, diriginta clasei a XII-a B, profil Prelucrarea lemnului, aflată la prima promoție de absolvenți din postura de diriginte.

„Sunt pentru prima dată diriginte al unei clase de absolvenți de clasa a XII-a, ceea ce faceți să rămâneți mereu speciali în cariera mea de dascăl. Există momente pe care omul nu le uită, iar aceasta este un astfel de moment, ultimul sunet de clopoțel al primei mele clase de absolvenți de liceu. Am spus mereu că suntem o familie și așa cum se întâmplă în fiecare familie am avut parte de momente deosebite peste care, chiar dacă se va așterne nisipul timpului, vântul uitării nu va fi destul de puternic să le șteargă”, a spus prof. Claudia Cheia.

Distincția de Șef de promoție 2021 a Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda a fost acordată absolventelor Ștefania Vodă și Claudia Frenț din clasa XII-a A, în semn de recunoaștere pentru rezultatele deosebite la învățătură în cei patru ani de liceu precum și pentru absolvirea învățământului liceal cu media 9. 93.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE