Home / Invatamant / Bursele neplătite de Municipalitate, recuperate prin judecată?

Bursele neplătite de Municipalitate, recuperate prin judecată?

Administrația actuală a municipiului Târgu Mureș a cuprins sumele destinate burselor școlare în bugetul local din 2021. Totuși, reprezentanții Primăriei Târgu Mureș nu pot plăti retroactiv bursele care ar fi trebuit să fi fost oferite elevilor între 2013-2019. Elevii (sau foștii elevi, acum) pot intra în posesia acelor bani doar prin hotărâre judecătorească, anume dacă dau Primăria Târgu Mureș în judecată.

„Toate bursele școlare au fost prevăzute în buget, având în vedere că acum două săptămâni am reușit să demarăm efectiv achizițiile oficiale și să folosim bugetul. Vor urma viramentele către elevi. Noi ne-am angajat și ne angajăm în continuare ca toate drepturile  care se cuvin din bugetul orașului cetățenilor târgumureșeni le vom plăti. Din păcate, între 2013-2019 bursele școlare nu au fost plătite. Aici nu mai putem legal să plătim retroactiv. Asta înseamnă că fiecare elev ar trebui să dea în judecată Primăria și pe bază de hotărâre judecătorească am avea noi dreptul să plătim. Ceea ce pot să spun este că administrația actuală este conștientă de importanța motivării elevilor noștri. O să virăm și o să cuprindem în fiecare buget anual aceste solicitări la care sunt îndreptățiți elevii acestui oraș”, a declarat marți, 8 iunie, Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, în cadrul unei conferințe de presă.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ludușean arestat pentru incest

Un bărbat din Luduș, bănuit de act sexual cu un minor, sub forma incestului, a …