Start în turneul final al handbaliștilor juniori III Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 227 Vizualizări

Start în turneul final al handbaliștilor juniori III

Începând de miercuri, 9 iunie, în Sala Sporturilor Orizont din Bacău se dispută turneul final al Campionatului Național de handbal la categoria juniorilor III. Printre cele 8 echipe calificate se află și formația LPS Târgu Mureș. Tinerii handbaliști mureșeni sunt pregătiți de Alina Muntean, Claudiu Cociș și Vlad Dăndărău și au ajuns la turneul final după ce au câștigat în prima fază grupa B, apoi au încheiat pe locul secund în grupa Valoare 1. În prima fază mureșenii au obținut victorii pe linie, după care au cedat cele două întâlniri cu CSU din Suceava, cu două turnee a câte trei etape disputate în faza semifinală, la Suceava și Săcele (județul Brașov). Dacă în primul turneu au cedat cu 27-42, în al doilea înfrângerea a fost la limită, 26-27, cu o repriză câștigată și una încheiată la egalitate. La juniori III sistemul de punctaj este diferit. Se joacă 3 reprize de câte 20 de minute, se primește 1 punct pentru fiecare repriză câștigată, 0.5 la egalitate pe repriză și încă 2 puncte pentru meciul câștigat (scor total). Așadar, într-un meci se pot obține maxim 5 puncte pe teren, la care se adaugă unul pentru respectarea criteriului de talie impus. Ca o curiozitate, învinsa poate obține 1,5 puncte, chiar 2, în cazul a două reprize câștigate și una pierdută la diferență mai mare decât totalul celor două (plus 1 bonus). Pe lângă aceste reguli aparte, regulamentul mai impune și altele, legate de așezarea în teren, cu primele două reprize în formule de 5 la 5, cu apărare în linie, apoi 6 la 6, doar ultima repriză este lăsată la latitudinea fiecărui antrenor.

Obiectivul, careul de ași

În turneul care se încheie duminică la Bacău LPS Târgu Mureș face parte din grupa 1, urmând să întâlnească pe rând formațiile LPS Bihor Oradea, Academia Minaur Baia Mare și ACS Transilvania Brașov. Aceasta din urmă le-a fost adversară și în grupele primei faze, mureșenii s-au impus în ambele întâlniri, dar nu fără emoții. A fost 37-36 în primul joc, cu o repriză cedată și una încheiată la egalitate, 30-26 în al doilea, cu toate reprizele câștigate strâns, una cu 10-8 și două cu 10-9. Așadar, câte o cunoscută în fiecare grupă. În cealaltă se află CSU din Suceava, alături de CSM Ploiești, CSM București și AHC Dobrogea Sud Constanța. „Nu cunoaștem valoarea celorlalte echipe, dar odată calificate printre primele opt echipe din țară sigur sunt puternice. Noi sperăm să ieșim din grupă, iar de acolo orice este posibil”, speră Alina Muntean. Ieșirea din grupă presupune clasarea pe unul din primele două locuri, după care vor avea loc semifinalele și finalele.

Cei 15 jucători născuți între 2006 și 2009 prezenți la Bacău sunt: Adrian Friciu, Cătălin Haidu (portari), Orbán Robert, Raul Șimon, Alex Ilisei, Răzvan Moldovan, Eduard Cojocaru, Kiss János, Darius Băldean, Bogdan Ostace, Bogdan Holircă, Alex Orban, Andrei Hârșan, Vass-Gáll Mario, Mátyás Denis.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE