Home / Invatamant / NOU! Arhitectură în limba engleză, la UMFST Târgu Mureș

NOU! Arhitectură în limba engleză, la UMFST Târgu Mureș

Distribuie

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș și ai Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București au semnat miercuri, 9 iunie, la București, un parteneriat de colaborare privind organizarea și desfășurarea programului de studii Arhitectură în limba engleză la UMFST.

Pas înainte pentru internaționalizarea UMFST

Potrivit Biroului de presă al UMFST, cele două universități vor gestiona împreună noul program de studii, cu durata de 6 ani, licentă și master în sistem comasat.
 „Am semnat astăzi, la București, Parteneriatul de colaborare dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București în vederea organizării în comun, la Târgu Mureș, a unui program nou de studii de Arhitectură în limba engleză – 6 ani. La acest program de licență și masterat comasat se vor putea înscrie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, din România, cunoscători ai limbii engleze, și din străinătate. Procedura de autorizare ARACIS este în derulare, astfel încât, dacă aceasta se va finaliza în timp util, intenția UMFST este să organizeze admitere chiar pentru noul an universitar 2021/2022”, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST.
Conform rectorului UMFST, asocierea Universității cu cea mai prestigioasă școală de arhitectură din România – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, implicarea acesteia în organizarea acestui program de studii prin expertiza pe care o are, prin specialiștii de prestigiu, prin materialele didactice și prin implementarea planurile de învățământ care vor fi similare, dau un plus de valoare acestui proiect menit să pună centrul universitar din Târgu Mureș pe harta arhitecturii românești. Mai mult, derularea programului în limba engleză va contribui la strategia de internaționalizare a Universității.
„Contribuția Ordinului Arhitecților din România – filiala Mureș a fost necesară nu doar pentru justificarea oportunității unui asemenea program de studii, dar și pentru identificarea specialiștilor locali cu potențial de dezvoltare academică”, a mai arătat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.
La evenimentul de miercuri au mai participat: prof. univ. dr. arh. Marian Moiceanu, rector UAUIM, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rector UMFST, prof. univ. dr. arh. Georgică Mitrache, prorector UAUIM pentru educație și relații internaționale, conf. dr. arh. Horia Moldovan, decan Facultatea de Arhitectură UAUIM, prof. univ. dr. abil. ing. Liviu Moldovan, decan Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul UMFST.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.