Home / Administratie / FOTO: Ziua Eroilor marcată la Reghin

FOTO: Ziua Eroilor marcată la Reghin

Municipalitatea reghineană a marcat joi, 10 iunie, Ziua Eroilor, la Troița Eroilor din Parcul Central al municipiului. Momentul de cinstire al eroilor neamului românesc a fost marcat prin depuneri de coroane din partea instituțiilor reghinene, respectiv Primăria și Consiliul Local, Poliția și Poliția Locală, Detașamentul de Pompieri Reghin precum și din partea partidelor politice.

În cadrul momentului festiv a fost oficiată slujbă de pomenire a eroilor de către un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Valentin Vârva. Ziua Eroilor la Reghin s-a bucurat și de prezența Fanfarei Municipale care a deschis mementul festiv cu intonarea Imnului de Stat. De asemenea, Florin Bengean, managerul Bibliotecii Municipale „Petru Maior” a vorbit celor prezenți despre semnificația Zilei Eroilor.

„Ca o tradiție, în fiecare an sărbătorim „Ziua Eroilor” odată cu Înălțarea Domnului. Comemorarea eroilor reprezintă un gest de recunoștință pentru vitejia tuturor ostașilor căzuți la datorie.Astăzi este o zi prin excelență dedicată eroilor, dar avem obligația morală ca să-i cinstim în fiecare zi, să ne aducem aminte de jertfa lor, precum și de rolul pe care l-au jucat ei în formarea societății. Suntem profund recunoscători pentru sacrificiul suprem al militarilor români căzuți în teatrele de operații cât și în misiunile internaționale derulate sub egida organizațiilor internaționale, la care România este parte. Transmitem un gând bun și militarilor noștri care își desfășoară, în prezent, activitatea cu modestie, profesionalism și devotament, în țară şi în teatrele de operații”, a fost mesajul transmis de Mark Endre, primarul municipiului Reghin, prezent la eveniment alături de viceprimarul Dragoș Pui și de membrii Consiliului Local Reghin.

„Hristos S-a Înălțat!.Ziua de 10 iunie de anul acesta, marchează atât Sărbătoarea Înălțării Domnului, cât și Ziua Eroilor Neamului, menită să păstreze vie flacăra identității neamului și să nu ne permită să-i uităm pe „apostolii” care ne-au apărat țara cu prețul vieții pe frontul de luptă. Alături de domnul Márk Endre, primarul Municipiului Reghin, am reprezentat Administrația Locală și am adus un omagiu eroilor fără de care istoria noastră ar fi avut alt curs. În cadrul evenimentului menit să marcheze această zi și-au prezentat omagiul și reprezentați ai Poliției, ai Pompierilor, ai Poliției Locale și ai partidelor politice din Reghin. Totodată, aducem alese mulțumiri celor ce își asumă responsabilitatea apărării țării noastre, militarii contemporani nouă care își dedică cariera și dau dovadă de curaj și profesionalism în teatrele de operații!”, a fost mesajul transmis de Dragoș Pui, viceprimarul municipiului Reghin.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ludușean arestat pentru incest

Un bărbat din Luduș, bănuit de act sexual cu un minor, sub forma incestului, a …