Home / Administratie / Cum a anunțat azi primarul Soós că se întâlnește amiabil cu ministrul Mediului, pe care l-a dat în judecată tocmai ieri!

Cum a anunțat azi primarul Soós că se întâlnește amiabil cu ministrul Mediului, pe care l-a dat în judecată tocmai ieri!

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 10 iunie 2021, pe pagina sa de Facebook, în cadrul unei postări intitulată ”Conturile Municipiului Târgu Mureș au fost blocate din cauza neglijenței și iresponsabilității!”, că a solicitat o întâlnire ministrului Mediului, Tánczos Barna, la care, chipurile, ”acesta a răspuns cu toată deschiderea.” Întâlnirea ar urma să aibă loc în contextul în care conducerea Primăriei Târgu Mureș a anunțat existența unei ”taxe pe economie circulară” de 3,9 milioane de lei către Administrația Fondului de Mediu.

Redăm, în rândurile de mai jos, postarea primarului Soós Zoltán:

”Având în vedere informațiile false, declarațiile motivate politic și presupunerile distorsionate care au apărut în spaţiul public, consider că este important să aduc câteva precizări în ceea ce privește poziția noastră pe acest subiect.

Denumirea juridică exactă a „amenzii” impuse la Tîrgu Mureș este „taxa pe economie circulară”. Este o taxă penalizatoare, așa cum este definită de Uniunea Europeană, impusă de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) în funcție de cantitatea de deșeuri necolectată selectiv și nereciclată, în Târgu Mureș fiind constatate deficiențe grave în gestionarea deșeurilor.

Ca urmare, actualul consiliu municipal și administrația orașului au primit responsabilitatea de a plăti într-o singură tranșă către Administrația Fondului pentru Mediu această taxă pe economie circulară, care pentru perioada 2017-2019 însumează 3,9 milioane de lei.

Este, de asemenea, important de subliniat faptul că aceste măsuri sunt aplicate justificat și în litera legii din partea autorității competente și niciun ministru, niciun alt funcționar nu poate decide cu privire la cuantumul, impunerea sau punerea în aplicare a acestora. Declarațiile politice contrare nu ajută la o imagine corectă a situației dificile din Tîrgu Mureș.

În situația actuală, cea mai bună soluție pentru Târgu Mureș este aceea de a putea plăti suma de aproximativ 3,9 milioane de lei eșalonat și nu într-o singură tranșă. În acest scop, am solicitat o întâlnire cu ministrul Mediului, domnul Tánczos Barna, la care acesta a răspuns cu toată deschiderea. Prin urmare, sunt încrezător că această întâlnire va avea loc cât mai curând posibil și că mă voi întoarce de la București cu vești pozitive pentru noi toți și cu o soluție fezabilă.”

Informațiile false, lansate tocmai de comunicatorii Primăriei

Înainte de a acuza presa de ”informații false” și ”presupuneri distorsionate”, îi recomandăm cu respect primarului Soós Zoltán să își ”certe” proprii comunicatori și consilieri care vineri, 4 iunie 2021, au remis un comunicat de presă care conținea INFORMAȚII FALSE, document în care se specifică faptul că Primăria municipiului Târgu Mureș a cumulat, în perioada 2018-2020, amenzi aplicate de Garda de Mediu Mureș în valoare de 3,9 milioane de lei.

Logic, conducerea Gărzii de Mediu Mureș a reacționat și a remis marți, 8 iunie 2021, un comunicat de presă în care a anunțat că de fapt valoarea amenzilor cumulate aplicate Primăriei Târgu Mureș este de doar 272.000 de lei.

Evident, ulterior, comunicatorii Primăriei municipiului Târgu Mureș au editat, pe Facebook, gafa transmisă vineri, 4 iunie 2021, dar din nefericire pentru aceștia comunicatul a fost trimis și prin e-mail, iar varianta trimisă nu mai poate fi editată.

Soós Zoltán, proces intentat Ministerului Mediului

Apropo de ”informații false”, cotidianul Zi de Zi îi solicită public primarului municipiului Târgu Mureș să explice diferența enormă între mesajul postat, respectiv că se va întâlni, amiabil, cu ministrul Mediului, și realitatea scriptică, din instanțe.

Concret, pe rolul Judecătoriei Târgu Mureș se află un proces intentat în data de 9 iunie 2021 (adică ieri!!!), de Municipiul Târgu Mureș prin Primar, în care partea intimată este Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor Administrația Fondului pentru Mediu, Direcția Generală de Administrație Fiscală, Direcția Evidență și Colectare, Serviciul Colectare Creanțe.

Dacă vă veți întâlni amiabil, domnule primar Soós Zoltán, cu ministrul Mediului, așa cum ați anunțat în data de 10 iunie 2021, de ce l-ați mai acționat în judecată în data de 9 iunie 2021?!

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.