Home / Altele / Răcoare zi de zi: iată de ce să investești într-un aparat de aer condiționat?
aparat aer conditionat

Răcoare zi de zi: iată de ce să investești într-un aparat de aer condiționat?

Distribuie

Atunci când vine vara, un aparat de aer condiționat este o investiție pe care trebuie să o iei în calcul. Rolul acestuia este de a răci încăperea și de a asigura un confort termic pe tot parcursul sezonului. Multe modele au instalate funcția de căldură, astfel încât pot fi utilizate și în restul anului. Așadar, dacă nu dorești să deschizi centrala termică pentru doar câteva ore, vei avea la îndemână o soluție rapidă. Iată care sunt avantajele!

Puterea de răcire

Puterea termică de răcire este exprimată în BTU și se calculează la un interval de 60 de minute. Aceasta trebuie aleasă în funcție de suprafață, precum și de caracteristicile locuinței. Casele care dispun de izolare termică sau multe ferestre prezintă nevoi diferite pentru un aparat aer conditionat.

În general, formula de calcul este reprezentată de o înmulțire între lungime, lățime, înălțime și numărul 136.48. O cameră cu lungimea de 6 m, lățimea de 4 m și înălțimea de 2,75 m poate avea nevoie de un aparat de 9.000 BTU(6x4x2,75×136.48). Aceasta este doar o aproximație și cel mai bine ar fi să discuți cu un specialist înainte de montaj. În prezent, pe piață există aparate care ajung la valori de 12.000, 18.000 sau chiar 24.000 BTU.

Tehnologie Inverter

Un aparat de aer condiționat clasic funcționează cu ajutorul butonului de pornire/oprire. Acesta reglează temperatura și se oprește atunci când se ajunge la numărul de grade dorit. Ulterior, la o schimbare, sistemul pornește din nou. Aparatele dotate cu inverter răcesc și încălzesc încăperea într-un timp mai scurt, datorită faptului că reduc treptat capacitatea compresorului și turația.

Prin urmare, are loc o acțiune constantă, iar pierderile de căldură sunt recuperate rapid. Un beneficiu mare al acestor produse constă în gradul de zgomot. Aparatele de aer condiționat dotate cu inverter sunt silențioase. În plus, aduc un consum cu până la 30% mai mic de energie față de cele clasice.

Beneficii de funcționalitate

Una dintre cele mai utile funcții pe un aparat de aer condiționat este cea de dezumidificare. Aceasta elimină umiditatea excesivă din cameră, prevenind dezvoltarea bacteriilor sau formarea mucegaiului. O altă caracteristică cunoscută pentru confort este modul Sleep. Atunci când dormi, mai mult ca sigur nu vei simți frigul în același mod precum atunci când ești treaz.

Programul are durata de 8 ore și este destinat unui consum minor, distribuind aerul departe de zonele care te-ar putea deranja. Controlul la distanță se realizează cu ajutorul unei telecomenzi sau de pe orice dispozitiv cu Wi-Fi. Spre exemplu, aparatele Samsung dispun de o aplicație proprie, care poate fi instalată pentru Android și iOS.

Cum se întreține un aparat aer condiționat?

În primul rând, este important să știi că dispui de filtre de autocurățare deja amplasate pe dispozitiv. Acestea detectează praful și impuritățile din aer, iar apoi le elimină pentru a preveni răspândirea. Igienizarea acestora trebuie realizată însă de minimum 2 ori pe an, fiind recomandat ajutorul specializat.

Uneori, se poate utiliza doar o lavetă umedă și trebuie să aștepți până când are loc uscarea completă a componentelor. Alege un magazin online ca Vollmax și dispui de aparate aer condiționat de ultimă generație la prețuri accesibile!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.